Jästbröd

Pomeranslimpa - Recept

2009-10-30 16:18 #0 av: Loucar

50 gram jäst

50 gram smör

5 deciliter mjölk

1 ½ tesked salt

5-6 pomeransskal

cirka 10 deciliter rågsikt

cirka 4 deciliter vetemjöl

Smula jästen. Smält smöret och häll över mjölken låt allt bli fingervarmt. Lös jästen i vätskan. Koka skalen mjuka i vatten och skär bort det vita och skär i små tärningar. Tillsätt pomeransskal, salt och rågsikt. Arbeta degen smidig och låt den jäsa cirka 35 minuter.

Arbeta upp degen och tillsätt vetemjölet. Degen bör vara smidig och fast. Forma 2 limpor som läggs på smord plåt och jäs i 30-40 minuter. Grädda på 175 grader i cirka 40 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

 

Anmäl
2009-10-30 17:52 #1 av: DesK

Ett härligt klassiskt recept på svenskt matbröd som också passar bra nu på höstkanten  Glad

Désirée

Anmäl
2009-10-30 18:05 #2 av: Loucar

Jag är själv inte så förtjust i pomerans men det passar ju nu när julen närmar sig.Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.