Glühwein - Recept
Enligt önskemål från MonisN har jag översättat 3 stycken Glühwein recept.
Glühweinrecept 1.
1 liter torrt rödvin
3 matskedar socker
1 kanelstång
3 hela nejlikor
1/2 tesked kryddpeppar
rivet skal från 1/2 citron
rivet skal från 1/2 apelsin
Värm sakta upp alla ingredienserna, men det får inte koka. Häll blandningen genom en sil och servera den varm.
Glühweinrecept 2.
500 milliliter vatten
750 milliliter rödvin
250 milliliter portvin
2 matskedar socker
1 kanelstång
6 hela nejlikor
4 hela kryddpepparkorn
rivet skal från en liten citron
Koka upp vattnet med alla kryddor och låt sakta koka i ungefär 20 minuter. Häll blandningen genom en sil och tillsätt vinet och sockret och blanda allt väl. Servera varmt.
Glühweinrecept 3.
3 liter vitt vin
5 apelsiner
50 milliliter rom
12 hela nejlikor
3 stjärnanis
4 teskedar malen kanel
3 hela kryddpepparkorn
100 gram brunt socker
10 gram vaniljsocker
Pressa ur saften ur apelsinerna. Häll vinet, apelsinsaft och rommen i en kastrull. Värm sakta upp vätskan, men det får inte sjuda! Under uppvärmningen, lägger man i alla kryddor och vid slutet sockret och vaniljsocker. Vispa hela tiden sakta. Häll vätskan genom en sil och servera den varm.
OBS: Serveringstemperatur skall vara omkring 70°C. I annan fall värmer och smakar det inte Glühwein!
Vänliga hälsningar Stephan
Tack för recepten! Detta ska absolut provas i vintermörkret.
Vänliga hälsningar Stephan
#3 känns som att jag vill testa jag gillar ju rom.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag vill testa allihop, men jag hoppas det blir bra även om man minskar recepten. #3 blir över 3 liter!
Jag tror att det blir bra, när man minskar receptet.
Vänliga hälsningar Stephan
#4 Om vi hjälps åt några stycken går det säkert åt.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jättetrevligt! Finns vinförslag på recept 1? Det vill jag testa att göra.
#7
Vi tar vanligtvis en Ernesto Gallos Zinfaldel eller Cabernet Sauvignon. Jag tror, att det är en smaksak, men förreslår, att man tar en bra vin.
Vänliga hälsningar Stephan
#8 Gallo tillhör mina favoriter
Vänliga hälsningar Stephan
#9 Brukar köpa på mig några boxar Gallo, både röd och vit, när vi åker förbi Puttgarden
Tack för hjälpen.
#11
Jag vet inte var du nånstans bor i Sverige, men jag hade problem med vin som jag transporterade en längre sträcka (över 500 km). Vinet behövde vila några veckor och sen var den bara fyra veckor värkligen bra. En del kunda jag slänga direkt, det smakade Det är dyr här i Sverige, men jag brukar köpa vin på bolaget, för kortare transportväg. Förhoppningsvis hade inte du samma problem som jag.
Vänliga hälsningar Stephan
#13 Jag bor i Göteborg och har aldrig märkt någon försämring på vin som vi fraktat vare sig från Tyskland eller Italien. Vi dricker ju inte allt på en gång så nog får det vila alltid
Jag dricker inte heller allt på en gång, men det har hänt, att vårt vin var förstört, som jag skrev.
Vänliga hälsningar Stephan
Storost detta vet jag någon fler som har råkat ut för, men jag vill minnas att det då var något fel på förpackningen. Det är ju inte kul om vinet är förstört när man ska dricka det.
Tack för fina recept på Glühwein, jag ska se om jag har ytterligare något recept på lager
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag tror inte, att det var förpackningen, de var i flaskor med kork, men mjöligtvis var det för warmt (lite över 20°C) plus den långa sträcka. Men jag vet faktiskt inte.
Vänliga hälsningar Stephan