Annons:
Etiketterövrigttillbehörpålägg
Läst 3929 ggr
storost
12/8/09, 9:07 AM

Glühwein - Recept

Enligt önskemål från MonisN har jag översättat 3 stycken Glühwein recept.

Glühweinrecept 1.

1 liter torrt rödvin

3 matskedar socker

1 kanelstång

3 hela nejlikor

1/2 tesked kryddpeppar

rivet skal från 1/2 citron

rivet skal från 1/2 apelsin

Värm sakta upp alla ingredienserna, men det får inte koka. Häll blandningen genom en sil och servera den varm.

Glühweinrecept 2.

500 milliliter vatten

750 milliliter rödvin

250 milliliter portvin

2 matskedar socker

1 kanelstång

6 hela nejlikor

4 hela kryddpepparkorn

rivet skal från en liten citron

Koka upp vattnet med alla kryddor och låt sakta koka i ungefär 20 minuter. Häll blandningen genom en sil och tillsätt vinet och sockret och blanda allt väl. Servera varmt.

Glühweinrecept 3.

3 liter vitt vin

5 apelsiner

50 milliliter rom

12 hela nejlikor

3 stjärnanis

4 teskedar malen kanel

3 hela kryddpepparkorn

100 gram brunt socker

10 gram vaniljsocker

Pressa ur saften ur apelsinerna. Häll vinet, apelsinsaft och rommen i en kastrull. Värm sakta upp vätskan, men det får inte sjuda! Under uppvärmningen, lägger man i alla kryddor och vid slutet sockret och vaniljsocker. Vispa hela tiden sakta. Häll vätskan genom en sil och servera den varm.

OBS: Serveringstemperatur skall vara omkring 70°C. I annan fall värmer och smakar det inte Glühwein!

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Annons:
MonisN
12/8/09, 10:00 AM
#1

Tack för recepten! Detta ska absolut provas i vintermörkret.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


storost
12/8/09, 11:15 AM
#2

Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Loucar
12/8/09, 1:49 PM
#3

#3 känns som att jag vill testa jag gillar ju rom. Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

MonisN
12/8/09, 2:25 PM
#4

Jag vill testa allihop, men jag hoppas det blir bra även om man minskar recepten. #3 blir över 3 liter!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


storost
12/8/09, 4:20 PM
#5

Jag tror att det blir bra, när man minskar receptet.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Loucar
12/8/09, 4:51 PM
#6

#4 Om vi hjälps åt några stycken går det säkert åt. Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
Lavine
12/12/09, 4:07 PM
#7

Jättetrevligt! Finns vinförslag på recept 1? Det vill jag testa att göra.

storost
12/14/09, 12:07 PM
#8

#7

Vi tar vanligtvis en Ernesto Gallos Zinfaldel eller Cabernet Sauvignon. Jag tror, att det är en smaksak, men förreslår, att man tar en bra vin.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
12/14/09, 12:45 PM
#9

#8 Gallo tillhör mina favoriterTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


storost
12/14/09, 5:07 PM
#10

GladGladOskyldig

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
12/14/09, 10:44 PM
#11

#9 Brukar köpa på mig några boxar Gallo, både röd och vit, när vi åker förbi PuttgardenGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Lavine
12/14/09, 11:38 PM
#12

Tack för hjälpen. Skrattande

storost
12/15/09, 9:03 AM
#13

#11

Jag vet inte var du nånstans bor i Sverige, men jag hade problem med vin som jag transporterade en längre sträcka (över 500 km). Vinet behövde vila några veckor och sen var den bara fyra veckor värkligen bra. En del kunda jag slänga direkt, det smakade Tyst Det är dyr här i Sverige, men jag brukar köpa vin på bolaget, för kortare transportväg. Förhoppningsvis hade inte du samma problem som jag.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Annons:
MonisN
12/15/09, 10:04 AM
#14

#13 Jag bor i Göteborg och har aldrig märkt någon försämring på vin som vi fraktat vare sig från Tyskland eller Italien. Vi dricker ju inte allt på en gång så nog får det vila alltidFlört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


storost
12/15/09, 12:34 PM
#15

Jag dricker inte heller allt på en gång, men det har hänt, att vårt vin var förstört, som jag skrev.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

DesK
12/17/09, 2:33 PM
#16

Storost detta vet jag någon fler som har råkat ut för, men jag vill minnas att det då var något fel på förpackningen. Det är ju inte kul om vinet är förstört när man ska dricka det.

Tack för fina recept på Glühwein, jag ska se om jag har ytterligare något recept på lager  Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
12/18/09, 9:04 AM
#17

Jag tror inte, att det var förpackningen, de var i flaskor med kork, men mjöligtvis var det för warmt (lite över 20°C) plus den långa sträcka. Men jag vet faktiskt inte.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Upp till toppen
Annons: