2010-02-23 22:18 #0 av: storost

Ingredienser

550 gram dinkelmjöl
550 gram dinkelfullkornsmjöl
300 gram skrädmjöl
820 gram vatten
28 gram salt
2 påsar torrjäst eller 50 gram färsk jäst
80 gram russin
80 gram pumpakärnor


Gör så här

Fördeg

Blanda 200 gram dinkelfullkornsmjöl, 200 gram dinkelmjöl, 750 gram vatten och 1 kryddmått torrjäst eller en liten bit färsk jäst. Täck med lock eller plastfolie och låt jäsa i 12 till 18 timmar i rumstemperatur.


Bröddeg

Blanda nu fördegen med resterande ingredienser och knåda allt till en smidig deg. Degen känns lite torr, men inuti är den fuktig.

Låt degen jäsa i 60 till 90 minuter på en varm plats.

Efter jäsningen knåda degen en gång till en kort stund och dela den i 36 bitar på omkring 65 gram per styck. Forma bullar eller som jag platta bullar och lägg dem på en bakplåt med bakpapper och låt jäsa ytterligare i 60 till 120 minuter (det beror på temperaturen).

Baka i 250 grader i 11 till 12 minuter.