Vetebröd, kakor och söta bakverk

Lyxmuffins med aprikoser - recept

2010-04-24 02:23 #0 av: MonisN

Det här receptet passar utmärkt om man har aprikoser man har gjort vildjäst på. Man kan också använda annan frukt.

Ger 12 stycken i normalstor muffinspanna.

3,5 deciliter vetemjöl special

½ tesked bakpulver

½ tesked bikarbonat

1 kryddmått salt

1 deciliter torkade aprikoser eller 150 gram från vildjästaprikoserna

125 gram rumstempererat smör

2 deciliter socker

2 ägg

1 tesked vaniljsocker

1,5 deciliter mjölk

1-2 teskedar ingefära

0,5 deciliter lemon curd

1 deciliter riven mandelmassa

Sätt ugnen på 200º. Sikta genom en sil samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt aprikoserna. Ställ åt sidan.

Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, ingefära, lemon curd och vispa hastigt ihop. Blanda ner de torra ingredienserna och mandlemassan. Rör bara om tills allt har blandats. Rör inte för mycket. Fördela smeten i en muffinspanna. Grädda i cirka 20 minuter.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-04-24 12:08 #1 av: DesK

Jag blir allt tvungen att göra en vildjäst snart Glad Dessa muffins låter jättegoda Tungan ute

Désirée

Anmäl
2010-04-24 12:09 #2 av: MonisN

Dom var supergoda! Så sätt igång med jästenFlört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-04-25 10:48 #3 av: [TrevorS]

Jag tänkt faktiskt göra muffins och sockerkaka med vildjäst har två gamla recept. Fått modifiera dem lite då jag inte tål alla ingredienser. Vildjäst tror jag kan bli mycket stort.

Anmäl
2010-04-25 18:45 #4 av: zissi

Om jag varken har manelsmassa eller lemon curd hemma, vad gör jag då? Förvånad

Tar ett vanligt muffinsrecept och skär de uppsvällda aprikoserna i bitar och häller i smeten, eller? Obestämd

Anmäl
2010-04-25 20:40 #5 av: MonisN

Såklart du kan göra "vanliga" muffins också!

Jag var bara tvungen att baka fler i dag, men uteslöt mandelmassan och tog lite mer lemon curd istället.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-04-25 20:42 #6 av: MonisN

#4 Du kan spara frukten i kylen upp till en vecka, eller så kan du frysa den tills du vill bakaTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-05-02 21:45 #7 av: zissi

Nu behöver jag inte bekymra mig om vad jag ska göra med vildjästaprikoserna längre. Skönt Skrattande!

Det blev chokladdoppade aprikoser med vaniljglass till.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.