Annons:
Etiketterövrigttillbehörpålägg
Läst 3748 ggr
DesK
2010-05-09 11:29

Bröd till soppa

Nu när nässelsäsongen kommit igång undrar jag vad för slags bröd ni brukar servera till soppa?

Inne på Matlust finns en artikel om soppa

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
MonisN
2010-05-09 15:49
#1

Jag har nästan aldrig bröd till mat. Undantag är soppa, då kan jag ibland äta färsk baguette.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


storost
2010-05-09 20:07
#2

Ciabatta och grekiskt "tunnbröd" är bra till soppa och baguette.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[TrevorS]
2010-05-15 22:49
#3

Jag säger precis som nr 2 Ciabatta. Det är riktigt gott till soppa, nässelsoppa eller spenatsoppa. Havrebaguetter är också goda till.

[Asta]
2010-05-19 13:05
#4

Vi har nog inte någon speciell sorts bröd till soppa. Det blir den sorts bröd som råkar finnas just då.

[TrevorS]
2010-05-19 13:56
#5

#4. Jag är lite kräsen när det är till soppa, tycker inte allt passar. Jag vill ha antingen smaksatt som det ovan med nässlor, annars är det gott med tomatbröd. Om det inte är smaksatt vill jag ha fluffigt bröd. Skrattande

[Asta]
2010-05-19 14:30
#6

#5 - Då är vi tvärtom.Glad Här är vi ett dugg kräsna. Vi har nog mer devisen "Bröd är gott" Jag har alltid varit en brödälskare så här går allt bröd ner. Däremot så får det gärna vara en skiva ost på brödet - beroende på soppa dock.

Annons:
[TrevorS]
2010-05-19 17:36
#7

#6. Jag vet inte varför jag har inte alltid varit kräsen. Tror det mer är eftersom jag blivit finsmakare. Det är skillnad på mjöl och mjöl-typen. Tungan ute

[Asta]
2010-05-19 22:08
#8

#7 - tror aldrig att jag kommer att bli någon finsmakare. Jag har bakat mitt eget bröd sedan jag flyttade hemifrån (vilket börjar bli rätt länge sedan nu) så jag ser alltid till att det bara finns gott bröd hemma. Däremot så varierar sorterna väldigt mycket eftersom jag tycker om att testa nya sorter eller att man bakar på det som råkar finnas hemma. Sedan händer det så klart att något bröd blir lite misslyckat ibland, men när man har bakat så länge så räcker det egentligen att läsa ingredienserna för att veta om man tycker det kommer att bli ett gott bröd eller inte.

[TrevorS]
2010-05-19 22:22
#9

#8. Men självbakat är ett krav, jag har nog aldrig köpt bröd färdigbakat har nog alltid bakat själv. Dock har jag ätit färdigköpta när folk köpt hem, får inte den äkta kärleken tycker jag när det är köpt. Nybakat med kärlek hemma är godast.

Elshira
2010-05-20 18:41
#10

Jag brukar ha ett ljus franska som är riktigt mjuk och gärna seg! Sedan rostar jag dem (ibland) i tjocka skivor så de blir knapriga på utsidan och sega i mitten.

Detta doppar jag i min tomatsoppa som jag gör på passerade tomater, lite "pizzakrydda", salt/peppar, chilli och annat passande. Mums!

Hakuna matata!

[TrevorS]
2010-05-20 23:23
#11

#10. Det låter gott. Jag måste testa att rosta bröd någongång, har inte ätit rostat bröd sedan jag var 10-11 år.

MonisN
2010-05-20 23:42
#12

Rostad levain är supergottTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[Asta]
2010-05-21 00:15
#13

#12 - håller med.

Jag bakade det här durumbrödet. Det var helt fantastiskt gott till bruschetta.

Det är underligt det där med att vissa bröd blir extra goda när de rostas.

Annons:
MonisN
2010-05-21 00:47
#14

#13 Det brödet har jag också bakat, och det ser så himla gott ut på bilden, men mina var ljusår från det utseendet. Såg din ut så? Jag menar kanske inte formen, utan skorpan och färgen?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[Asta]
2010-05-21 00:54
#15

Nej mina blir mycket ljusare.Så här blev mina - hade inte snittat.

Upp till toppen
Annons: