Ciabatta
5 deciliter grahamsnmjöl
5 deciliter vetemjöl
2 teskedar salt
25 gram jäst
4 deciliter vatten
1 deciliter olivolja
Blanda mjölsorterna med saltet i en bunke
Smula ner jästen i mjölet
Tillsätt oljan och vattnet och blanda till en smidig deg.
Låt jäsa drygt 1 timmen.
Knåda degen på bakbordet.
Dela den i 4 lika stora delar.
Kavla varje bit till en rektangel 8x25 centimeter.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Nagga med gaffel.
Låt jäsa cirka 1/2 timme.
Grädda bröden i 225 grader i cirka 10-15 minuter.
Låt svalna utan bakduk på galler
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det här låter riktigt gott, kanske skulle testa att baka det här.
Så läckra bröd
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Goda blev de också.
Jag brukar knåda mina degar länge i maskin, här står det blanda till en smidig deg, betyder det att degen inte ska knådas innan den ska jäsa?
Du kan nog göra som du brukar. Vet inte längre varifrån receptet kommer, men jag tror att jag har hittat det i nån tysk tidning. Jag brukar göra ungefär lika med sådana här degar. Det vill säga köra maskinen cirka 5 minuter. Jag vet ju att du brukar köra dina degar längre, så gör du det och berätta sen hur det blev. Det blir säkert bra!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag ska prova nån dag! Trevors blev ju så fina
Vilken temperatur ska vattnet ha?
Jag kör med kall vätska, andra på fingertemperatur. Lite smaksak.