Risbröd - Recept
Ingredienser:
4 deciliter vatten
1 1/2 deciliter färdigkokt ris (gårdagens ris fungerar utmärkt)
50 gram jäst
1/2 tesked salt
9-11 deciliter vetemjöl
Gör så här:
Lös jästen med vattnet och blanda ner riset. Häll i saltet och rör om. Blanda ner 5 deciliter vetemjöl och rör runt, rör sedan ner lite i taget tills du får en smidig deg. När du är klar låt den jäsa i bunken med plastfolie över i 1 timme. Knåda den och in i ugnen på 200°C i cirka 45 minuter. Känn med en sticks så den är klar.
Man kan använda svart, rött och vanligt ris.
Vilket superbra recept att använda när man fått ris över
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Visst är det ett bra recept. Jag kör mycket efter ett grundrecept jag har och modifierar när det behövs.
Bakar detta nu, men hade i ett ägg också. Återkommer med resultat.