Knäckebröd
Jag har lite funderingar, jag har bakat knäckebröd förut på rågmjöl men funderade på om det inte går med bara vetemjöl? Någon som testat och hur är hållbarheten på ett sådant bröd? Hur ska man förvara dem?
Tänkte såhär:
25 gram jäst
2 deciliter vatten
1/2 deciliter olja
1 kryddmått salt
6 deciliter vetemjöl
250 grader. Smula ner jästen i vattnet, tillsätt olja och kryddor. Arbeta ned vetemjölen. Kavla ut tunna kakor och gör hål i mitten, eller kavla ut och skära i fyrkanter. Lägg på bakplåtspapper och nagga med gaffel. Grädda i 5-7 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låta torka i några timmar.
Pröva, jag tror att det blir bra
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ska baka i veckan hade jag tänkt, just nu har jag bakat 2 bröd och seitan, samt har tre bröd-varianter kvar att baka.
Hur förvarar du knäckebröd?
Jag har knäckebrödet i skåpet ovanför kyl /frysen Hur gick det? Bakade du knäckebröd?
Idag ska jag baka en liten sats knäckebröd
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.