Tunnbröd, knäckebröd & kex

Knäckebröd

2010-07-31 18:04 #0 av: [TrevorS]

Jag har lite funderingar, jag har bakat knäckebröd förut på rågmjöl men funderade på om det inte går med bara vetemjöl? Någon som testat och hur är hållbarheten på ett sådant bröd? Hur ska man förvara dem?

Tänkte såhär:
25 gram jäst
2 deciliter vatten
1/2 deciliter olja
1 kryddmått salt
6 deciliter vetemjöl

250 grader. Smula ner jästen i vattnet, tillsätt olja och kryddor. Arbeta ned vetemjölen. Kavla ut tunna kakor och gör hål i mitten, eller kavla ut och skära i fyrkanter. Lägg på bakplåtspapper och nagga med gaffel. Grädda i 5-7 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låta torka i några timmar.

Anmäl
2010-07-31 18:07 #1 av: DesK

Pröva, jag tror att det blir bra Glad

Désirée

Anmäl
2010-07-31 18:39 #2 av: [TrevorS]

Ska baka i veckan hade jag tänkt, just nu har jag bakat 2 bröd och seitan, samt har tre bröd-varianter kvar att baka. Skrattande

Hur förvarar du knäckebröd?

Anmäl
2010-08-20 15:39 #3 av: DesK

Jag har knäckebrödet i skåpet ovanför kyl /frysen Glad Hur gick det? Bakade du knäckebröd?
Idag ska jag baka en liten sats knäckebröd Glad

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.