Annons:
Etikettjästbröd
Läst 10287 ggr
Sara
2010-07-27 22:44

Jäsa över natten?

Jag letar efter recept på bröd, gärna portionsbröd, som kan jäsa över natten i rumstemperatur. Jag kommer inte ha plats i kylen.

Alltså man bakar ut brödet i bullar och så kan det stå framme tills man ställer in det i ugnen nästa dag.

Finns det en tråd om sånt så får ni gärna länka i denna tråden.

Tack!

Sara

Annons:
Sara
2010-07-27 22:47
#1

Gärna lite festligare recept som passar som tillbehör till olika pajer.

Sara

MonisN
2010-07-28 00:21
#2

Dom här är väldigt goda och enkla att baka. Kanske inte passar direkt till paj, men till frukost och mellanmål är dom utmärkta. Ungefär som chiabatta.

Frukostfrallor

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Sara
2010-07-28 20:34
#3

Tack!

En fråga till, kan man göra vilket recept på matbröd med vanlig jäst så här? Alltså jäsa över natten?

Ska man använda kall degvätska när det ska jäsa så länge?

Sara

DesK
2010-07-28 21:41
#4

Ja i stort sett kan man göra de flesta vanliga recept med jäst på dettta sätt. Ska man jäsa degen länge i rumstemperatur måste man minska ner mängden jäst. Kall degvätska bör alltid användas vid långjäsning. Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Sara
2010-07-28 22:33
#5

# 4 Hur mycket mindre jäst? Hälften?

Sara

DesK
2010-07-28 22:39
#6

Ja hälften eller en fjärdedel, det beror på rumstemperaturen där degen jäser

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Sara
2010-07-28 22:44
#7

Menar du att hälften till en fjärdedel mindre jäst ska användas eller att hälften till en fjärdedel av jästen ska användas?

*Blondare än vanligt idag*

Sara

DesK
2010-07-28 22:48
#8

He he ursäkta att jag var otydlig Skäms Jag menar att du ska använda halva mängden jäst eller kanske bara en fjärdels mängd jäst om degen ska jäsa i rumstemperatur över natten Glad Mängderna är: 50 gram, 25 gram eller 12,5 gram.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Sara
2010-07-29 00:22
#9

{#emotions_dlg.laughing} Eller så är det bara jag som är trög. Tack!

Sara

[TrevorS]
2010-07-31 11:27
#10

Jag har bakat bröd och låtit det jäsa i 1 timme, sedan lägga på plast och lagt in i kylen under natten och in i ugnen på morgonen. Tycker de känns saftigare på något vis.

[TrevorS]
2010-11-07 00:32
#11

Kom på att det finns martins bröd också som är under natten, ska baka det ikväll, jag har inte färskjäst så jag tog torrjäst 1,5 gram istället tror det ska gå lika bra.

Upp till toppen
Annons: