Kokbröd - Recept
2 deciliter vatten
15 gram jäst
4-5 deciliter mjöl
4 matskedar olja
Blanda ihop ingredienserna och knåda väl och låt jäsa i 45 minuter. Baka sedan ut till flera små bullar . Koka upp vatten med socker i (efter egen smak), vattnet ska koka. Lägg i 1 max 2 bröd åt gången och låt den ligga i det kokande vattnet tills de börjar flyta, låt den flyta i 30-60 sekunder. Ta sedan upp och lägg på bakplåtspapper.
In i ugnen på 250 grader i 15-20 minuter tills de är klara och fått fin färg.
Även kallat grötbröd, inte för att det är gröt i men den passar till gröt. Ska orginal bakas med bacon-fett istället för olja.
Blev goda.
Fint recept! Det är nästan lika som New York Bagle.
Vänliga hälsningar Stephan
Jo de är lite likt New York Bagle. Fast jag har inget hål i dessa. Nästan familjerecept får jag säga.
De ser leckert ut!
Vänliga hälsningar Stephan
TrevorS du är verkligen en kreativ bagare Ännu ett recept att lägga i min önskelista
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack så mycket.
Det är lätt att baka och svårt att misslyckas med.
Ett annorlunda recept där även jag tänkte på bagles. Varför ska det vara socker i vattnet?
För att få en liten sötma så man inte behöver ha något på, utan bara kunna äta dem som de är.
Jaha! Jag trodde det var ett smörgåsbröd
Festligt! Måste nästan provas snart!
Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!