Annons:
Etikettbröd-med-fördeg-eller-skållning
Läst 6752 ggr
DesK
2010-08-07 21:15

Bröd med Poolish - recept

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Poolish
5 deciliter ljummet vatten
2 kilo vetemjöl cirka
1 rågad matsked honung
1 matsked salt
6 gram jäst

Jag gjorde Poolish med grahamsmjöl enligt detta recept.
Häll vattnet i en stor degbunke och lös upp jästen i det.
Tillsätt honung och salt.
Blanda ner Poolishen.
Häll ner mjölet och arbeta minst 10-15 minuter i maskin.
Låt jäsa 1,5-2 timmar.
Ta upp degen på bakbordet och forma 4 bröd.
Lägg bröden på bakplåtsduk och låt jäsa cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 250 grader.
Grädda bröden i 15 minuter, sänk sedan värmen til 175 grader och grädda cirka 20 minuter till.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
DesK
2016-12-20 08:36
#1

Detta är ett enkelt sätt att få välsmakande och hållbara bröd 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: