Glutenfritt bröd i bakmaskin
Receptet är beräknad på 900g.
Ingredienser;
3 1/2 deciliter vatten
50 gram linfrön
1 deciliter röda linser
1/2 deciliter majskorn
1 deciliter solrosfrön
3 deciliter polenta eller majsmjöl
3 deciliter havregryn
1/2 deciliter olja
1/2 teskedar salt
1 1/2 teskedar torrjäst
1 teskedar bakpulver
Gör så här:
Koka de röda linserna med vatten enligt receptet på paketet. Blanda linfrön med 3 deciliter av vattnet och låt stå i 3 timmar. Häll över vattnet bland de röda linserna och rör runt tills de röda linserna "löser upp sig". Häll över i bunken till bakmaskinen, häll ner resten av vattnet (1/2 deciliter) och salt. Tillsätt olja, majskorn, solrosfrön, polenta, havregryn och på toppen torrjäst och bakpulver (viktigt att hälla i alla ingredienser i rätt ordning).
Kör maskinen på normalt program med bakning/knådning, jäsning och gräddning. Välj mörk färg om det går. Brödet måste svalna helt innan man skär upp.
Det går att köra på extra lång jäsning, då kan man skippa bakpulvret, brödet måste svalna helt innan man skär upp.
Brödet reser sig riktigt bra, bättre än vad man tror.
Riktigt god att göra varma mackor i ugn på.
Så bra med ett glutenfrit bröd! Tack snälla du för att du lägger in det här
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#2. Tackar, tog ett litet tag att få ihop receptet. Man kan även utesluta majsen och riva ner en morot. Testade igår, gick prima.