Annons:
Etikettbakmaskin
Läst 7041 ggr
[TrevorS]
9/22/10, 3:21 AM

Glutenfritt bröd i bakmaskin

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Receptet är beräknad på 900g.

Ingredienser;
3 1/2 deciliter vatten
50 gram linfrön
1 deciliter röda linser
1/2 deciliter majskorn
1 deciliter solrosfrön
3 deciliter polenta eller majsmjöl
3 deciliter havregryn
1/2 deciliter olja
1/2 teskedar salt
1 1/2 teskedar torrjäst
1 teskedar bakpulver

Gör så här:
Koka de röda linserna med vatten enligt receptet på paketet. Blanda linfrön med 3 deciliter av vattnet och låt stå i 3 timmar. Häll över vattnet bland de röda linserna och rör runt tills de röda linserna "löser upp sig". Häll över i bunken till bakmaskinen, häll ner resten av vattnet (1/2 deciliter) och salt. Tillsätt olja, majskorn, solrosfrön, polenta, havregryn och på toppen torrjäst och bakpulver (viktigt att hälla i alla ingredienser i rätt ordning).

  • Kör maskinen på normalt program med bakning/knådning, jäsning och gräddning. Välj mörk färg om det går. Brödet måste svalna helt innan man skär upp.

  • Det går att köra på extra lång jäsning, då kan man skippa bakpulvret, brödet måste svalna helt innan man skär upp.

Annons:
[TrevorS]
9/22/10, 3:21 AM
#1

Brödet reser sig riktigt bra, bättre än vad man tror.Skrattande

Riktigt god att göra varma mackor i ugn på.

DesK
9/22/10, 10:56 PM
#2

Så bra med ett glutenfrit bröd! Tack snälla du för att du lägger in det här Skrattande

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
9/23/10, 1:32 AM
#3

#2. Tackar, tog ett litet tag att få ihop receptet. Man kan även utesluta majsen och riva ner en morot. Testade igår, gick prima. Skrattande

Upp till toppen
Annons: