Rödbetsbröd på mormors vis
Ingredienser:
375 gram kokt rödbeta
175 175 gr rödbetsavkokvatten (kallt)
15 15 gr ljus sirap
15 375 gr vetemjöl special
15 1 gr salt
15 gr jäst
Gör så här:
Koka rödbetor i lagom mycket vatten och låt det bli kallt. Blanda jästen med rödbetsavkoksvattnet och blanda i sirap och salt. Mosa eller riv försiktigt ner rödbetan till rätt vikt och rör runt. Häll i vetemjöl och blanda ingredienserna i maskin 8 minuter och låt degen jäsa i 60 minuter. Knåda i någon minut och lägg på plåt och låt jäsa i 60-90 minuter. Värm under tiden upp ugnen till 250°C. Skär några snitt, ställ in brödet i ugnen och sänk ner värmen till 200°C och grädda i 25-35 minuyrt.
Jag har aldrig bakat rödbetsbröd, men skulle tror det är gott. Antar att det är ett saftigt bröd precis som morotsbröd. Chokladkaka med rödbetor har jag bakat och det var också jättegott!
#1. Har du recept på chkladkakan? Det blir mer som potatisbröd-hållet än morot, jag ska baka efter detta recept när bröden här hemma är slut så kommer jag med bild också.
#2 Jag ska se om jag hittar det!
#3. Hoppas du hittar det, låter riktigt gott.
Här finns en tråd om kakan Ja, den var riktigt god.
#5. Oj va gott, kollade receptet och det är lätt att göra de utan ägg dessutom.
Det är lite annorlunda smak, men rödbetor passar väldigt bra till choklad, men finriv dem så de hinner smälta och inte blir grova strimlor i kakan.
#7. Det ska jag göra, ingen höjdare med grivt rivet i kakor. Den ser väldigt god ut.