Saffransbullar med nötter - Recept
**0,5 liter röd mjölk (37 grader)
**
50 gram jäst
1 kryddmått salt
1,5 deciliter strösocker
**150 gram smör (smält och lite avsvalnat)
**
1,5 matsked vaniljsocker
2 påsar saffran (1 gram)
1 tesked bakpulver
1 ägg
11-15 deciliter vetemjöl
stora bullformar
Fyllning: 200-300 gram rumsvarmt smör, 200 gram malda hasselnötter, 2-3 deciliter strösocker.
- Blanda som en vanlig bulldeg och låt jäsa 30-60 minuter.
- Blanda under tiden ihop fyllningen.
- Dela degen i 2 delar och kavla ut en del i taget och klicka på/bred på halva mängden fyllning på varje degplatta. Rulla ihop och skär rullen i bitar och lägg i stora bullformar. Jäs ytterligare 20-40 minuter.
- Pensla med ägg och strö på lite pärlsocker över.
- Grädda i 250 grader 5-10 minuter.
Det här receptet fick jag av en vän för 3 år sedan. Har bakat det i stället för lussekatter nu några jular. Men i år blev det även vanliga lussekatter. I år tog jag 250 gram smör och 2,5 deciliter socker, men det varierar. De blir goda i vilket fall som helst. I år blev det ett felköp så jag fick göra dem i små bullformar . Tycker de kommer till sin rätt mer i stora bullformar .
Tack Zissi för ett gott recept! Jag bakade dessa under julhelgen och de blev jättegoda Fast klåfingrig som jag är hade jag i en burk Kesella och minskade mängden mjölk lite.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Dags att baka dessa goda bullar snart
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Låter väldigt gott med nötter i fyllningen. Jag har också tänkt baka saffransbullar i någon form, inte bara lussekatter. Kanske gör jag dessa