Vetebröd, kakor och söta bakverk

Tips på bullfyllningar!

2010-11-09 13:09 #0 av: Trollhassel

Nu har vi ju snackat bullar ganska mycket här. Tänkte ändå att det kunde vara kul att veta vad ni andra har fyllt era bullar med och om det blev lyckat.

Sist använde jag vaniljstång i bullarna.

100g margarin

1 dl socker

2 vaniljstänger (fröna).

Gott med riktig vanilj i bullarna och fina små svarta prickar blev det i dem också!

Anmäl
2010-11-09 15:07 #1 av: [TrevorS]

Bra att du startade en tråd. Det var någon som skrev i tidigare kanelbulle-tråd om detta också.

  • Äppelmos med några droppar olja i.
  • Appelsinmarmelad.
  • Kokta mosade rödbettor med rörsocker/råsocker och lite olja.
Anmäl
2010-11-09 15:40 #2 av: MonisN

Mandelmassa, äpplebitar, kanel och plommon är några förslag.

På ett känt café i Göteborg bakas det både äpple- rabarber och plommonbullar på hembakat vis, som är ljuvligt godTungan ute

 

 

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-11-09 16:03 #3 av: [TrevorS]

#3. Mandelmassa? Är detta gott?

Anmäl
2010-11-09 16:06 #4 av: MonisN

Ohhh ja, det är hur gott som helstTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-11-09 16:11 #5 av: [TrevorS]

#4. Jag är inte förtjust i Semla, men det är ju som sagt en smaksak.

Anmäl
2010-11-09 16:32 #6 av: MonisN

Mandelmassa i kanelbullen är en helt annan femma! Smakar inte semla.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-11-09 20:17 #7 av: storost

Hasselnöt-Aprikosmarmelad-Socker fyllning. Det brukar man ha i en schweizer kaka som heter Hefekranz (Jästkrans).

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-11-09 22:58 #8 av: zissi
kvarnakershamn-gotland-v-31-o-32-2010-1313-kan.31-o-32-2010-1313-kan

Jag blev så förtjust i Martins surdegskanelbulle-fyllning. Den har jag använt mig av nu de sista gångerna jag bakat bullar. Jag har dock dragit ner sockermängden från 2 deciliter till 1,25-1,5 deciliter.

150 gram rumsvarmt smör (ej margarin)

1½ deciliter strösocker

2 teskedar vaniljsocker

2 matskedar malen kanel

2 teskedar hel kardemumma (grovstött)

50 gram mandelmassa

Inte den nyttigaste fyllningen jag gjort , men godaste tror jag Tungan uteCool!

 

Anmäl
2010-11-10 23:07 #9 av: Trollhassel

#8 Ser mumsiga ut!

Hallonsylt och riven vit choklad har jag använt. Egen uppfinning och väldigt lyckad. Brädde på ett lager hallonsylt och strödde på riven vit choklad så jag vet faktiskt inte riktigt hur mycket som gick åt.

Anmäl
2010-11-11 00:23 #10 av: MonisN

Nu har vi här hemma suktat efter kanelbullar så länge så nu måste jag baka det en dag.

zissi, dom ser så smarriga ut så det hade allt gått ner ett par stycken just nuTungan ute

 

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2013-07-17 17:30 #11 av: Snovit79

Mandelremons är så gott eller pistage, hasselnöt. Eller bara mandelmassa + citron eller apelsin. 

Nu är det ju poppis att fylla med godis, t ex centerrulle eller hackad turkisk peppar. Gott eller inte, är en annan femma. 

Anmäl
2013-07-17 18:30 #12 av: DesK

#11 Vad är mandelremons?

Désirée

Anmäl
2013-07-17 19:40 #13 av: Snovit79

#12 I bageriet är remons fyllning. Färdig oftast på burk. Mandelremons är mandelmassa utblandat. Vet ärligt talat inte vad det innehåller, förmodligen en massa onödigt (Har aldrig läst på burkarna). Men hemma är det riven mandelmassa helt enkelt, som man kan blanda ut lite med ägg(vita) och smaksättningar. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.