Annons:
Etikettervetebrödkakorsöta-bakverk
Läst 16924 ggr
Trollhassel
11/9/10, 1:09 PM

Tips på bullfyllningar!

Nu har vi ju snackat bullar ganska mycket här. Tänkte ändå att det kunde vara kul att veta vad ni andra har fyllt era bullar med och om det blev lyckat.

Sist använde jag vaniljstång i bullarna.

100g margarin

1 dl socker

2 vaniljstänger (fröna).

Gott med riktig vanilj i bullarna och fina små svarta prickar blev det i dem också!

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

Annons:
[TrevorS]
11/9/10, 3:07 PM
#1

Bra att du startade en tråd. Det var någon som skrev i tidigare kanelbulle-tråd om detta också.

  • Äppelmos med några droppar olja i.
  • Appelsinmarmelad.
  • Kokta mosade rödbettor med rörsocker/råsocker och lite olja.
MonisN
11/9/10, 3:40 PM
#2

Mandelmassa, äpplebitar, kanel och plommon är några förslag.

På ett känt café i Göteborg bakas det både äpple- rabarber och plommonbullar på hembakat vis, som är ljuvligt godTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
11/9/10, 4:03 PM
#3

#3. Mandelmassa? Är detta gott?

MonisN
11/9/10, 4:06 PM
#4

Ohhh ja, det är hur gott som helstTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
11/9/10, 4:11 PM
#5

#4. Jag är inte förtjust i Semla, men det är ju som sagt en smaksak.

MonisN
11/9/10, 4:32 PM
#6

Mandelmassa i kanelbullen är en helt annan femma! Smakar inte semla.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
storost
11/9/10, 8:17 PM
#7

Hasselnöt-Aprikosmarmelad-Socker fyllning. Det brukar man ha i en schweizer kaka som heter Hefekranz (Jästkrans).

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

zissi
11/9/10, 10:58 PM
#8

Jag blev så förtjust i Martins surdegskanelbulle-fyllning. Den har jag använt mig av nu de sista gångerna jag bakat bullar. Jag har dock dragit ner sockermängden från 2 deciliter till 1,25-1,5 deciliter.

150 gram rumsvarmt smör (ej margarin)

1½ deciliter strösocker

2 teskedar vaniljsocker

2 matskedar malen kanel

2 teskedar hel kardemumma (grovstött)

50 gram mandelmassa

Inte den nyttigaste fyllningen jag gjort , men godaste tror jag Tungan uteCool!

Trollhassel
11/10/10, 11:07 PM
#9

#8 Ser mumsiga ut!

Hallonsylt och riven vit choklad har jag använt. Egen uppfinning och väldigt lyckad. Brädde på ett lager hallonsylt och strödde på riven vit choklad så jag vet faktiskt inte riktigt hur mycket som gick åt.

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

MonisN
11/11/10, 12:23 AM
#10

Nu har vi här hemma suktat efter kanelbullar så länge så nu måste jag baka det en dag.

zissi, dom ser så smarriga ut så det hade allt gått ner ett par stycken just nuTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Intehärutandär
7/17/13, 5:30 PM
#11

Mandelremons är så gott eller pistage, hasselnöt. Eller bara mandelmassa + citron eller apelsin. 

Nu är det ju poppis att fylla med godis, t ex centerrulle eller hackad turkisk peppar. Gott eller inte, är en annan femma.

DesK
7/17/13, 6:30 PM
#12

#11 Vad är mandelremons?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Intehärutandär
7/17/13, 7:40 PM
#13

#12 I bageriet är remons fyllning. Färdig oftast på burk. Mandelremons är mandelmassa utblandat. Vet ärligt talat inte vad det innehåller, förmodligen en massa onödigt (Har aldrig läst på burkarna). Men hemma är det riven mandelmassa helt enkelt, som man kan blanda ut lite med ägg(vita) och smaksättningar.

Annons:
MonisN
7/17/13, 8:14 PM
#14

Mandelmassa i bakverk är favorit hos mig. Så gott! Men godis tilltalar mig inte.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: