Saffransbullar med apelsin - Recept
DEG:
50 gram jäst
100 gram smör
5 deciliter mjölk
250 gram Kesella
2 påsar saffran, 1 gram
1½ deciliter socker eller vit sirap
½ tesked salt
Cirka 1020 gram vetemjöl (17 deciliter)
FYLLNING:
75 gram rumsvarmt smör
rivet skal av 1 apelsin
1 matsked koncentrerad apelsinjuice
3/4 deciliter socker
2 teskedar kanel
PENSLING:
1 ägg
pärlsocker
- Blanda alla ingredienser och arbeta degen tills den blir blank och smidig.
- Låt jäsa cirka 1-1½ timme.
- Lägg upp på bakbordet och dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en ½ centimeter tunn rektangel.
- Blanda smör, apelsinskal, juice, socker och kanel. Bred ut hälften av smöret på varje rektangel och rulla ihop från långsidan.
- Skär varje rulle i 25 bitar. Lägg på plåt och låt jäsa 20-30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250º.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen 7-10 minuter. Låt svalna på galler.
Dessa bullar ska jag testa att göra
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Receptet låter jätte bra, men…. det finns ingen mjöl i? Eller har du glömd att skriva mjölmängden?
Vänliga hälsningar Stephan
#2 Oj då, det får jag rätta till! Tack Stephan att du var uppmärksam
Nu finns det mjöl också
Vad bra.
Vänliga hälsningar Stephan
Koncentrerad apelsinjuice, det är inte saften du pressar från apelsinen utan outspädd apelsinjuice du köper, eller?
Jag har aldrig bakat dom här bullarna, men jag skulle nog ta outspädd juice för att få fram smaken.
Snart ska jag baka dom för jag tycker dom verkar goda!