Vinbröd
Då har jag bakat fullkornsbröd
50 gram jäst
6,5 deciliter vatten
1 teskedar salt
1 deciliter olja
0,25 deciliter rödvin
11 deciliter fullkornsmjöl
Blir 2 brödlimpor. Smula jästen i vattnet, tillsätt, salt, olja, rödvin och rör runt. Tillsätt sist fullkornsmjölet. Knåda 10 minuter för hand eller i bakmaskin. Låt degen jäsa i 45 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp degen i två formar och låt jäsa i 30 minuter under duk. Grädda i 45 minuter.
Det där låter spännande! Hur smakar det?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#1. Förutom att det smakar gott, det är svårt att förklara riktigt hur det smakar, smakar som vanligt bröd fast, doftar mest. Man ska egentligen ha i betydligt med vin för att få smak.
Låter spännande, men lite lite vin för att få vinsmak Blev det rött? Du kanske har en bild
Det låter ganska spännande. Har aldrig provat en sånt typ bröd.
Vänliga hälsningar Stephan