Annons:
Etiketterrådtips
Läst 6265 ggr
pyromanen
2010-12-26 12:26

Kvarn?

Funderar på att skaffa en kvarn för att kunna göra eget färskt mjöl löpande.  Nån som vet vilka kvarnar som är bra eller inte bra? Annat som är bra att tänka på?

Annons:
[TrevorS]
2010-12-26 12:52
#1

Tror vi pratade om detta innan, jag kör med en elektrisk kaffekvarn och det blir perfekt att göra mjöl med. Skrattande

pyromanen
2010-12-26 13:03
#2

Menar du det finns en gammal tråd om det?  Försökte söka men hittar ingen.

DesK
2010-12-26 13:41
#3

Om man vill mala lite större mängder mjöl kanske en kaffekvarn känns lite för liten. Till vissa av de stora hushållsassistenterna finns det kvarnar. Exempelvis kan man köpa till sädeskvarn till min gamla Kenwood Major. Om du har en kaffekvarn kan du alltid pröva att mala lite mjöl i den, innan du gör en större investering.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

pyromanen
2010-12-26 14:27
#4

Är ute efter nånting större och mer robust än en kaffekvarn.  Har provmalt lite hos en kompis som köpt en kvarn i Tyskland och användt den flitigt ett par år nu. Han är ensam i sitt "hushåll" och även hans tycker jag är lite "smäckig".  Vi är 5 i familjen pluss att jag funderar lite på att bygga mig en vedugn och baka till försäljning.  Har kollat på bageriet Aurions utbud av kvarnar och det är så himla många som verkar ungefär lika, så det hade varit kul att höra erfarenheter från såna som skaffat sig en och kunde "resensera"  Glad

[TrevorS]
2010-12-26 20:19
#5

#2. Det var en artikel om olika sorters mjöl. Här är den.

#3. Beror på hur stor kaffekvarn man har, men det går rätt fort, jag gör ca 500 gram på 1-2 minuter. Tycker jag är okey, fast jag har mycket tid till det också. Skrattande

#4. Fast ska du ha det så kanske du borde köpa en mjölkvarn

pyromanen
2010-12-26 22:30
#6

#5 det låter ju rätt snabbt!  Hur funkar det att styra hur fint det ska malas?

Annons:
[TrevorS]
2010-12-27 02:10
#7

#6. Det går inte direkt att styra, beror lite på hur länge, man kan få det till puder om man håller på ett tag. Gör man mycket kan det ta tid och man ska ju inte överarbeta den heller. Men jag har sett en elektrisk som är rätt liten och behändig till mjöl, man häller kornen på en "bricka" som skakar ner allt i kvarnen så kommer det ut som mjöl. Hittade den på någon kvarnsida, googlade lite men hittar inte nu, tror den kan varit tysk.

pyromanen
2010-12-27 09:57
#8

http://www.aurion.dk/00001/00014/

Här säljer dom 4 olika märken på kvarnar. En del varkar vara tyska. Dom flesta verkar kunna ställas in steglöst så man kan styra hur fint det ska malas, det tycker jag låter smart, så man kan göra olika typer av bröd.  Några kan även göra flingor av helsäd.

Hustigern
2010-12-27 12:43
pyromanen
2010-12-27 15:03
#10

#9 Tackar !!!Glad

pyromanen
2010-12-31 16:14
#11

Nu har jag köpt en kvarn Glad.  2011 ska bli ett år där det är mycket långt mellan polarkakorna!

[TrevorS]
2010-12-31 22:45
#12

Låter kul, vad köpte du för någon kvarn? Du får skicka bild på den sedan, vore trevligt att se.

Gott nytt 2011. Skrattande

pyromanen
2011-01-15 11:10
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#13

Såhär ser den ut:

Just nu känns det som att jag (som bakat mycket matbröd senaste 25 åren) håller på att lära mig baka från början igen.  Är så ovant att t.ex. kunna få finmald osiktat mjöl, har liksom ingen erfarenhet av/känsla för hur det betér sig. Men kul är det.

Annons:
storost
2011-01-16 00:58
#14

Grattis til nya kvarnen. Det är kul med en egen kvarn!

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

DesK
2011-01-18 20:55
#15

#13 Å vilken tjusig kvarn, jag är jätteavis! Glad Grattis nu hoppas jag att du berättar mycket om vad du gör för goda bröd och annat med hjälp av ditt hemmalda mjöl Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2011-01-18 22:53
#16

Oj. Jag håller med storost och DesK, grattis till den nya kvarnen och är samtidigt väldigt avis. Skrattande

Upp till toppen
Annons: