Annons:
Etikettoff-topic
Läst 3183 ggr
MonisN
2011-01-10 16:52

Min gode vän!

Jag har en god vän som nyligen skaffade en bakmaskin. Glad i hågen blandade han ner alla ingredienser i maskinen och såg fram emot ett gott hembakat bröd. Men som alla vet går det inte alltid som man tänkt sig!

Se här på resultatet!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
[TrevorS]
2011-01-10 20:38
#1

Du tänkte bara meddela att när man bakar just det brödet får man oftast köra på kortprogram. Skrikandes Eller om man drar ner lite på jästen.

Tänk på att köra halva paketet när man gör den. Tungan ute

DesK
2011-01-10 20:49
#2

Asch då så det kan gå! Hoppas att din gode vän inte gav upp på maskinen utan gör ett nytt försök Skrattande Flört Tyst

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-01-10 21:20
#3

#1 Jo, han tog nog för mycket av allt!

#2 Han ger inte upp så lätt, så jag tror det blir maskinbagare av honom också FlörtSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Geronim0
2011-01-10 22:54
#4

Hahaha Mona din elaking Flört

Nä, jag tänker inte ge upp bakmaskinen. Jag har som du vet gjort flera bröd och dom blir bara bättre och bättre. Snart dags för en surdeg i maskinen!

MonisN
2011-01-11 00:36
#5

#4 Jag visste väl att du skulle trilla hit till slutFlört Välkommen ska du vara. Jag är säker på att du kommer att bli en lika inbiten bagare som vi andra här! Surdeg i maskinen och sen är du såldTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2011-01-11 10:00
#6

Välkommen Geronimo Glad

Mona du får smyga ner en liten burk surdeg i hans kameraväska nästa gång det är dags för fototur Flört Skrattande Oskyldig

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
MonisN
2011-01-11 10:25
#7

Han kommer snart att tigga surdeg på sina bara knänSkrattandeFlört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Geronim0
2011-01-11 20:31
#8

Surdeg är mitt andranamn enligt vissa Obestämd

Det där med surdeg i kameraväskan är lågt, så får man inte göra! Däremot ser jag fram emot att stoppa surdeg i bakmaskinen, men först skall jag bli lite säkrare på hur det funkar. Att det funkar det har jag förstått av det jag läst mig till i den undermåliga bruksanvisningen. Men det kommer, nu skall jag strax sätta ett mörkt russinbröd som jag skall mumsa till frukost i morgon. Glad

DesK
2011-01-11 20:42
#9

Geronimo att du kallas för surdeg ska du se som en stor komplimang Glad Surdegen är ju en evighetsgrej som blir bättre ju äldre den blir Flört

Bruksanvisningar kan ju var sådär - hum mindre intressanta, men här är en äldre tråd där du hittar flera bra länkar och recept till bakmaskin.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Geronim0
2011-01-11 20:48
#10

Tack för länken DesK. Skall kolla där, finns säker en massa kul att göra med maskinen bara man vet hur. Förvånad

DesK
2011-01-18 18:07
#11

Har du hunnit baka något mer med din nya kompis i köket? Hur stor deg kan du göra i bakmaskinen? Tänker att jag ska kunna få fram ett bra recept med surdeg åt dig Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Geronim0
2011-01-18 19:05
#12

Jodå det bakas mest varannan dag här. Största deg jag kan ha i maskinen är 1,5 kilo. Det blir ett mastodontbröd.

storost
2011-01-18 20:22
#13

Hej och välkommen hit Geronim0.

Om det skulle vara brontosaurusbröd…. då….. SkrattandeTungan uteFlört

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Annons:
Geronim0
2011-01-19 21:55
#14

Blir det brontosauriusbröd får jag nog skaffa nya glasögon, då har jag läst fel på receptet. Obestämd

storost
2011-01-19 22:53
#15

SkrattandeSkrattandeSkrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Geronim0
2011-01-22 03:04
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

Hade tänkt mig ett smaskigt rågbröd till frukost men maskinen var tydligen av annan åsikt.

Smaken var det dock inget fel på!

DesK
2011-01-22 13:05
#17

Vilken kreativ bakmaskin du har! Skrattande

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-01-22 13:07
#18

#16 Ska det bakas eller är det bakatFörvånadSkrattandeTystTyst

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


zissi
2011-01-22 16:06
#19

SkrattandeSkrattandeSkrattande

Geronim0
2011-01-22 18:47
#20

#17. Den tror den är konstnär av stora mått. Picasso är det tror jag. Obestämd

#18 Nu skall du inte vara sådan… Det är bakat, ordentligt! Skrikandes

Annons:
storost
2011-01-22 19:21
#21

SkrattandeSkrattandeSkrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
2011-01-22 19:53
#22

#20 jag skulle ge en del för att få se inkråmetSkrattandeSkrattandeSkrattandeCool

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Geronim0
2011-01-22 21:14
#23

Tja, innuti ser det ut som bröd gör mest. små porer eller bikakemönster om man vill. Lagom elastiskt är det också (Tror jag det är i alla fall.)

MonisN
2011-01-22 21:33
#24

Useendet spelar ju ingen roll, huvudsaken att det var gottTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: