Min gode vän!
Jag har en god vän som nyligen skaffade en bakmaskin. Glad i hågen blandade han ner alla ingredienser i maskinen och såg fram emot ett gott hembakat bröd. Men som alla vet går det inte alltid som man tänkt sig!
Du tänkte bara meddela att när man bakar just det brödet får man oftast köra på kortprogram. Eller om man drar ner lite på jästen.
Tänk på att köra halva paketet när man gör den.
Asch då så det kan gå! Hoppas att din gode vän inte gav upp på maskinen utan gör ett nytt försök
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#1 Jo, han tog nog för mycket av allt!
#2 Han ger inte upp så lätt, så jag tror det blir maskinbagare av honom också
Hahaha Mona din elaking
Nä, jag tänker inte ge upp bakmaskinen. Jag har som du vet gjort flera bröd och dom blir bara bättre och bättre. Snart dags för en surdeg i maskinen!
#4 Jag visste väl att du skulle trilla hit till slut Välkommen ska du vara. Jag är säker på att du kommer att bli en lika inbiten bagare som vi andra här! Surdeg i maskinen och sen är du såld
Välkommen Geronimo
Mona du får smyga ner en liten burk surdeg i hans kameraväska nästa gång det är dags för fototur
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Han kommer snart att tigga surdeg på sina bara knän
Surdeg är mitt andranamn enligt vissa
Det där med surdeg i kameraväskan är lågt, så får man inte göra! Däremot ser jag fram emot att stoppa surdeg i bakmaskinen, men först skall jag bli lite säkrare på hur det funkar. Att det funkar det har jag förstått av det jag läst mig till i den undermåliga bruksanvisningen. Men det kommer, nu skall jag strax sätta ett mörkt russinbröd som jag skall mumsa till frukost i morgon.
Geronimo att du kallas för surdeg ska du se som en stor komplimang Surdegen är ju en evighetsgrej som blir bättre ju äldre den blir
Bruksanvisningar kan ju var sådär - hum mindre intressanta, men här är en äldre tråd där du hittar flera bra länkar och recept till bakmaskin.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack för länken DesK. Skall kolla där, finns säker en massa kul att göra med maskinen bara man vet hur.
Har du hunnit baka något mer med din nya kompis i köket? Hur stor deg kan du göra i bakmaskinen? Tänker att jag ska kunna få fram ett bra recept med surdeg åt dig
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jodå det bakas mest varannan dag här. Största deg jag kan ha i maskinen är 1,5 kilo. Det blir ett mastodontbröd.
Hej och välkommen hit Geronim0.
Om det skulle vara brontosaurusbröd…. då…..
Vänliga hälsningar Stephan
Blir det brontosauriusbröd får jag nog skaffa nya glasögon, då har jag läst fel på receptet.
Vänliga hälsningar Stephan
Hade tänkt mig ett smaskigt rågbröd till frukost men maskinen var tydligen av annan åsikt.
Smaken var det dock inget fel på!
Vilken kreativ bakmaskin du har!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#16 Ska det bakas eller är det bakat
#17. Den tror den är konstnär av stora mått. Picasso är det tror jag.
#18 Nu skall du inte vara sådan… Det är bakat, ordentligt!
Vänliga hälsningar Stephan
#20 jag skulle ge en del för att få se inkråmet
Tja, innuti ser det ut som bröd gör mest. små porer eller bikakemönster om man vill. Lagom elastiskt är det också (Tror jag det är i alla fall.)
Useendet spelar ju ingen roll, huvudsaken att det var gott