Cheesecake - recept
10-12 Digstivekex
100 gram smält smör
400 gram neutral färskost
lite färskpressad citronsaft
3 ägg
1 1/2 deciliter socker
4 deciliter crème fraiche
1 matsked vaniljsocker
1 deciliter florsocker
Gör botten först:
Kör sönder kexen i matberedare och blanda i det smälta smöret.
Lägg smulorna i en form med löstagbar kant och tryck ut till en tunn botten.
Grädda 8-10 minuter i 200 grader.
Fyllning 1:
Kör färskosten med några droppar citronsaft till en krämig massa.
Tillsätt äggen och sockret och blanda väl. Smaka av smeten, den ska bara smaka en aning citron.
Bred ut röran på den gräddade botten.
Grädda nu på 175 grader i cirka 40 minuter tills kakan lyfter sig lätt.
Låt kallna.
Fyllning 2:
Blanda creme fraiche, vaniljsocker och siktat florsocker.
Bred ut på den helt avssvalnade kakan.
Grädda i 175 grader i 7-8 minuter tills ytan stelnar lite.
Låt kakan kallna helt.
Servera med färska eller frysta bär.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack!
Medarbetare på Agility Ifokus - Välkommen in!
Normal is an illusion. What's normal to a spider, is chaos to a fly.
Jag älskar cheesecake i alla former! Citronsmak är en riktig klassiker och jättegott. Till helgen ska jag nog göra en glasscheesecake med choklad.
Tack för receptet Dessan!