Annons:
Etiketterinformationreglerartikel
Läst 13751 ggr
DesK
2012-10-17 12:34

iFokus mot mobbning

Mobbning (även kränkande särbehandling) innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska uppsåtliga handlingar som anses hotfulla eller störande inom en social grupp. På iFokus har vi kommit överens om att inte tolerera mobbning.

Många människor på ett ställe

iFokus 300 sajter besöks varje månad av omkring en miljon människor. Vi har alla olika bakgrund, erfarenheter och värderingar. Vi har olika saker att bidra med i diskussionerna. Det är styrkan med en plats som iFokus. Här kan du få nya infallsvinklar och perspektiv. Samtidigt ställer det krav. Vi måste vara lyhörda för varandra.

iFokus ska kännas tryggt

Vårt mål är att man som medlem ska uppleva iFokus som tryggt och fritt från mobbning. Vi måste därför uppträda på ett sånt sätt att inte andra känner sig hotade när vi diskuterar. Det en person uppfattar som engagemang och diskussionsiver kan en annan uppfatta som hotfullt eller kränkande.

Känner du dig utsatt?

Om du känner dig mobbad eller hotad är det viktigt att du talar om det. I första hand för värden på den sajt det gäller. I andra hand för någon av medarbetarna. Tala om vem eller vilka du känner dig utsatt av, vad som får dig att känna så och vad du förväntar dig att någon gör åt det. Bifoga gärna exempel från diskussioner. Då är det mycket lättare att bilda sig en uppfattning.

De flesta vill väl

Utgå ifrån att det du läser på iFokus är skrivet med gott uppsåt. Oftast är det nämligen så. Om du är osäker kan du alltid fråga vilken avsikt som ligger bakom ett inlägg.

Tack till Niklas som sammanställt denna information! /DesK

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Anterrabae
2012-10-18 13:58
#1

Ett otroligt viktigt och aktuellt ämne! Vi måste aktivt slåss för att motverka nätmobbning. Annars kan mobbarna få tillträde till oss hemma, där vi ska vara som tryggast! För ett tryggt iFokus, tryggt internet! Berätta, berätta, berätta!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2012-10-19 11:53
#2

Tyvärr finns det en del oseriösa sajtvärdar också som i dolda forum bedriver förtalskampanjer och personangrepp mot medlemmar. Om man som medlem inte kan vända sig till värdar eller Medarbetare vart vänder man sig då?

På Matbröd sysslar vi tack och lov inte med den här sortens verksamhet. Här är vi trevliga och hjälpsamma mot varandra, och jag hoppas även medlemmarna trivs och känner sig hemma här.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Emo
2012-10-19 17:57
#3

#2 Då ger man upp och väljer trevligare sällskap. Här är så många, så man behöver inte må dåligt på fel sajt.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Marinas Mix
2012-10-19 23:11
#7

Tycker det är bra att problemen lyfts fram i ljuset, för tyvärr verkar det som om det händer mycket otäcka saker på många olika sajter inom iFokus.

Någonstans läste jag att sajtvärdarna kan jämföras med värdar för en vanlig fest och gillar man inte deras stil, så är det bara att lämna festen.

Lite synd för på sajterna kan det finnas en massa bra medlemmar och man kan få tips och råd om saker som man är intresserad av, fast man kanske inte är överförtjust i värden.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

Upp till toppen
Annons: