Matbröd i Fokus, information och regler

Underlätta för synskadade när du skriver

2009-09-03 15:53 #0 av: DesK

Att läsa med skärmläsare kan vara jobbigt när folk använder förkortningar och upprepar samma tecken i sina inlägg.

När man är synskadad och ska läsa på datorn så använder man ett tilläggsprogram som talar om vad man skriver. Detta program talar även om för oss exakt vad som står på skärmen.

När du skriver inlägg i de olika trådarna är det bra om du inte använder förkortningar. Förkortningar gör det mycket svårt för oss synskadade att få ett sammanhang i vad som står på skärmen. Det är mycket bättre att du skriver ut hela ordet i dess fulla längd för då hör vi ordet och inte något konstigt. Programmet översätter och läser förkortningar som hela ord.

Det finns ett problem till för oss som har skärmläsare. Det är detta ofog att sätta ut många likadana tecken efter vissa ord.

Exempelvis: ?????

Dessa fem frågetecken läser skärmläsaren "FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA" och du kan själv förstå hur jobbigt detta blir att lyssna till. Sådana sidor undviker man i största möjliga mån och det drabbar dig som skriver genom att vi inte besöker sidorna. Undvik alltså att skriva samma tecken flera gånger efter varandra.

SvenA
Sajtvärd på Synskadade iFokus

ifokus.jpg

Désirée

Anmäl
2012-11-28 21:14 #1 av: Niwa

ojoj jag lovar att försöka låta bli upprepade tecken & förkortningar,men måste erkänna att jag ofta gör detSkäms


Hälsa gärna på mig på Facebook.

Anmäl
2012-11-28 21:16 #2 av: DesK

Niwa, det är inte alltid så lätt att komma ihåg, men efter ett tag vänjer man sig vid att strunta i alla förkortningar Glad

Välkommen in hit till vår lilla bagarstuga! Glad

Désirée

Anmäl
2012-11-28 21:22 #3 av: Niwa

Tack Tack DesK!


Hälsa gärna på mig på Facebook.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.