Idag för precis ett år sedan lades Matbröd ut på iFokus nätverk. Detta firar vi med en tårta som Monas dotter har bakat. Nu är vi 345 medlemmar och självklart hoppas vi på att växa vidare, men det brukar ju ettåringar göra.
Vår första huvudartikel var “Att baka med surdeg” med Salassos fina bild, sedan följde, “Att baka med färsk jäst”, “Att baka med bakpulver eller bikarbonat”, “Varför misslyckas man?”, “Jäskärl och bakformar”, “Lite om bakferment” och så vidare. I ett diskussionsforum kan det ibland vara svårt att exempelvis hitta ett specifikt recept, därför kom vi tidgt överens om att vi försöker att lägga recept i en egen tråd, med ordet recept i rubriken. Vad vi förstår fungerar detta rätt så bra.
Efter medlemmarnas önskemål har vi under året utökat grupperna. En sajt blir vad medlemmarna gör den till, därför är vi mycket glada över att alla är trevliga och tillmötesgående här på Matbröd. Vi uppskattar bilder och uppmuntrar alla att lägga upp bilder på sina bakverk, det ger inspiration och skapar liv och färg i vårt forum. Vi har fått beröm från synskadade att vi anpassar sajten, så att även de som läser med skärmläsare kan delta här. Vi använder därför inga förkortningar, upprepade tecken eller egengjorda smilisar. Detta underlättar också för människor med läs- och skrivsvårigheter.
Vi har haft en tävling där priset var en teckning av konstnären Sören Hamrin, mera känd som Salasso här på sajten.
Till sist vill vi tacka alla nuvarande medlemmar för det engagement och stöd ni visat under vårt första år. Utan er hade sajten aldrig blivit vad den är. Vår önskan är att vi ska bli fler medlemmar och gärna fler aktiva medlemmar. Har du någon idé till artikel eller ämnen att diskutera, är du välkommen att höra av dig till någon av oss via privat meddelande. Om du vill ordnar vi så att du själv kan skriva en artikel. Alla förslag och idéer mottages tacksamt.
Désirée, Mona, Stephan och Sören