Senast bakat #34
Dags för ny tråd 😊
Den förra hittar du här
Stort tack till MonicaLagerquist för den fina bilden 🙏😊
Våra mjölsorter
Vetemjöl är det vanligaste mjölet, det tillverkas av den innersta kärnan av vetekornet. Mjölet kan användas till all slags bakning och även till redning av såser och stuvningar.
Våra Måttenheter – en liten lathund
Vikt:
1 kilo (kg) = 1 000 gram
1 gram (g) = 1 000 milligram
1 milligram (mg) = 0.001 gram
Volym:
1 liter (l) = 10 deciliter = 100 centiliter = 1 000 milliter
1 deciliter (dl) = 10 centiliter = 100 milliliter
1 centiliter (cl) = 10 milliliter
1 millimeter (ml) = 0.
Bröd till grillat.
Det finns mycket bröd till detta, som jag kommer ge typ-recept hamburgerbröd, korvbröd, pinnbröd, pitabröd, vitlöksbröd/örtbröd nedan.
Per Morbergs hamburger-bröd:
½ pkt jäst
6 dl vatten
12 dl vetemjöl
2 msk (havs)salt.
Jespers bakskola
Av en händelse råkade jag "snubbla över" Jespers bakskola när jag kollade på SVT Play.
Det är Jesper Långström som gjort flera instruktionsfilmer om lite olika saker.