Råd & tips

Bakkurs

2017-04-16 18:41 #0 av: Carmarino

Vet att man inte får göra reklam, så jag vill tala om att jag inte får något betalt och jag har inte någon som helst relation till företaget ifråga. Hoppas därför att det går bra att tipsa om den här kursen. Annars får ni ta bort inlägget.

Har precis börjat på en bakkurs på nätet. Det är den välkände bagaren Johan Sörberg som håller den, i samarbete med tidningen Hembakat. Där går han igenom allt om hur man bakar bröd som ett proffs. Jag har gått igenom de fyra första lektionerna och jag är jättesugen på att börja baka mitt eget bröd nu. Glad

Kursen kostar 299 kronor och man har tillgång till den hur ofta man vill under ett år. Mer information finns på:
https://app.coursio.com/store/tidningenhembakat/baka-brod-som-ett-proffs

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-16 21:55 #1 av: DesK

Vilket jättebra tips! Glad Johan Sörberg verkar vara både kunnig och trevlig Glad

Désirée

Anmäl
2017-04-17 11:13 #2 av: Carmarino

Hade väl inte jättehöga förväntningar på kursen, för jag har alltid tyckt att Johan verkar så stel och lite tråkig, men han är väldigt bra som kursledare.

Har faktiskt bakat bröd idag. Bilder kommer senare. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-17 12:02 #3 av: Carmarino

Blev så inspirerad av kursen att jag bestämde mig för att baka surdegsbröd idag. Dessutom tog brödet slut igår, så det var lite av nödvändighet också. Skrattar

Recept är med "färdigköpt" surdeg och ett som jag testat tidigare. Det gäller egentligen baguetter, men jag ville testa hur det blev att göra limpor. Dubblade receptet för att få två stycken.

Bild 1 = Bröd på jäsning
Bild 2 = Färdigjästa, redo för ugnen
Bild 3 = Nyss uttagna från ugnen

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-01 15:28 #4 av: Carmarino

Brödet jag bakade den 17/4 börjar ta slut, så idag var det dags att fylla på förrådet. Använde samma recept som tidigare, men bytte ut det vanliga vetemjölet mot Manitoba cream, samt tillsatte 1,5 msk chiafrön i degen. Oj, vad degen svällde upp! Har inte smakat det ännu, men jag hoppas att det blir lika gott den här gången.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.