Etikett: jästbröd
Läst 2391 ggr
2017-03-03 18:07
0
Jäsning 8 timmar
Jag hittade ett recept på en limpa som jag satte igång att baka. Jag hade inte läst receptet så noga utan läste allteftersom medan jag blandade ingredienserna. När jag satte den på jäsning kl 16.00 såg jag att den skulle jäsa hela 8 timmar. Jag tänkte den skulle vara klar till kvällsfikat men nu ska den alltså in i ugnen först vid midnatt.
Varför är det så olika jästid på olika matbröd?
Annons:
2017-03-03 19:49
0
#1
Tror det beror på mängden jäst i förhållande till andra ingredienser. Ju längre brödet får jäsa desto mer smak utvecklas. Om du inte vill vara uppe hela natten kan du ställa den i kylskåpet och få nygräddat bröd till frukost.
2017-03-03 19:54
0
#2
Tack! Ska göra så
Annons: