Jästbröd

Jäsning 8 timmar

2017-03-03 18:07 #0 av: millan21

Jag hittade ett recept på en limpa som jag satte igång att baka. Jag hade inte läst receptet så noga utan  läste allteftersom medan jag blandade ingredienserna. När jag satte den på jäsning kl 16.00 såg jag att den skulle jäsa hela 8 timmar. Jag tänkte den skulle vara klar till kvällsfikat men nu ska den alltså in i ugnen först vid midnatt.

Varför är det så olika jästid på olika matbröd?

Anmäl
2017-03-03 19:49 #1 av: Sindri

Tror det beror på mängden jäst i förhållande till andra ingredienser. Ju längre brödet får jäsa desto mer smak utvecklas. Om du inte vill vara uppe hela natten kan du ställa den i kylskåpet och få nygräddat bröd till frukost.

Anmäl
2017-03-03 19:54 #2 av: millan21

Tack! Ska göra så

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.