Surdegsgrund och processer

Olika surdegsgrunder eller samma?

2016-08-17 15:30 #0 av: tlover

Använder ni olika surdegsgrunder till bröd gjort på olika slags mjöl eller har ni en och samma?

Flyttstängt i butiken

Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!

Anmäl
2016-08-17 16:54 #1 av: DesK

Tidigare har jag haft olika surdegsgrunder, men numera kör jag med en och samma, gjord på fint rågmjöl.

Désirée

Anmäl
2016-08-17 17:13 #2 av: tlover

#1 är det stor smakskillnad? Jag skulle vilja baka tex baguette, hamburgarbröd och liknande som passar på vetemjöl och jag har en rågsurdeg som skulle överleva en atombomb redan.

Flyttstängt i butiken

Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!

Anmäl
2016-08-17 17:17 #3 av: DesK

Rågsurdegen känns lite mindre sur i smaken, tycker jag. Jag har även bakat kanelbullar med lite rågsurdeg och lite jäst. Det blir mycket gott Glad

Désirée

Anmäl
2016-08-17 17:19 #4 av: tlover

#3 perfekt

Flyttstängt i butiken

Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.