Surdegsgrund och processer

Bäst mjölet för glutenfri surdeg?

2016-08-15 11:55 #0 av: tlover

Vilket mjöl är bäst för att göra en glutenfri surdeg?

Då jag tål lite gluten kan jag starta den av min rågsurdeg?

Anmäl
2016-08-17 16:52 #1 av: DesK

Rågsurdeg är oftast lättast att hålla igång, så använd en sådan som starter, men baka på glutenfritt mjöl och se till att jäsa degen riktigt länge.

Désirée

Anmäl
2016-08-17 16:56 #2 av: tlover

Jag tänkte mer att använda rågsurdeg för att starta upp en glutenfri surdegsgrund.

Jag kan inte äta gluten varje gång jag äter bröd det blir för ofta tyvärr

Anmäl
2016-08-17 17:01 #3 av: DesK

Det tror jag att det går bra, jag har en bok om glutenfri brödbakning, så kan kolla i den, när jag får tillbaka den. Den är hos en kompis just nu.

Désirée

Anmäl
2016-08-17 17:11 #4 av: tlover

#3 det skulle uppskattas

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.