Övrigt, tillbehör och pålägg

Kvickrotsmjöl brödbak

2016-07-09 23:42 #0 av: Otippbar

Hej :) Jag har ett pärland utan potatis men med massvis av kvickrot i. Så nu när jag ska rensa upp det tänkte jag eventuellt ge mig på att mala mjöl av rötterna.
Så, finns det någon här som har bakat på kvickrotsmjöl och har något recept på ett gott bröd?

Tips och trix tas också gärna emot när det gäller tillvägagångssätt att t ex tillverka mjölet. Förvaring, hållbarhet osv...

Anmäl
2016-07-10 12:18 #1 av: Carmarino

#0 För att icke-skåningar ska förstå kanske det är bäst att tala om att "pärland" betyder potatisland på rikssvenska. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-07-11 22:59 #2 av: Otippbar

#1 Jag är inte skåning :). Jag undrade bara lite om kvickrotsmjöl och bröd, ifall mitt inlägg blev så pass oförståeligt.

Anmäl
2016-07-11 23:16 #3 av: Tant Grön

Pärer vet jag var det är fast jag är västgöte Skrattar
Vad spännande det låter med kvickrotsmjöl.  Du kan väl berätta sen hur det blev.

Jag gjorde en gång för länge sedan pannkakor på maskrotsmjöl. Minns inte om dom var goda.

Anmäl
2016-07-13 00:43 #4 av: Otippbar

Tant Grön, jo det blir roligt att testa detta. Jag återkommer gärna med en rapport :). Aha, jag visste inte att man kan göra mjöl på maskrosrot :). Blev pannkakorna beska i smaken? Du kanske inte minns förstås eftersom det var länge sedan.

Anmäl
2016-07-13 10:08 #5 av: Tant Grön

#4 Nej jag har glömt hur dom smakade, minns inte heller om det var bara maskrosrötter eller blandat med vetemjöl. Har för mig att dom skulle torkas eller rostas i ugnen först. Det var på 70-talet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.