2015-06-06 01:19 #0 av: Malava

 Kommer aldrig mer att köpa korvbröd.

Hittade detta recept och super enkelt, vill bara delge.

Som surdegs fast det inte är det, saftigt o super gott. 

Nu är jag av den karaktären att jag oftast inte bara läser recept utan agerar så i detta fall gjorde jag tillägg.

Och halverade mängden då jag behövde mindre.

Men kan säga att det går utmärkt att frysa då jag testat.

Det jag lagt till:

ca 1 msk sirap i degvätskan (hjälper jäsningen, blir er sött)

Ca 1/2 - 1 msk fiberhusk (bidrar till saftighet) finns i alla välsorterade butiker.

(sjukt bra upptäckt, om än sent i livet)

Det här behövs för ca 24 korvbröd:

6 dl mjölk eller vatten

1/2 dl olja

75 g jäst

1 tsk salt

2 tsk socker

ca 15 dl vetemjöl

Pensling:

ägg eller vatten

ev vallmo- eller sesamfrön

Ugn: 250°

Gör så här

1. Värm vätskan till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 30 minuter.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.

3. Dela degen i ca 24 bitar. Rulla ut dem till långa bröd, som läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter.

4. Pensla korvbröden och strö ev på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt bröden kallna under bakduk på galler. De går bra att frysa.

Tips!

Degen kan också bakas ut som frukostbullar!

Smaklig