Råd & tips

Vetegroddar

2015-04-08 11:29 #0 av: densomundrar

Finns det något recept på bröd med vetegroddar utan en massa andra udda saker i, köpte vetegroddar för ett tag sedan då det lät spännande och tänkte att jag skulle göra något med dom
. Köper ofta ingredienser och provar, för att utöka mina smakkundskaper.
Men just detta hittar jag inget bra på, bara bröd som man då skulle behöva köpa typ 3 special mjöler till, typ.

Anmäl
2015-04-09 14:34 #1 av: DesK

Vetegroddar går att tillsätta i nästan alla sorters deg, då minskar man lite på mjölmängden bara.

Désirée

Anmäl
2015-04-09 16:58 #2 av: densomundrar

Ok, tack. Tillför det någon smak eller konsistens? Varför brukar man använda det? :-)

Anmäl
2015-04-13 17:36 #3 av: Anterrabae

Det tillför fibrer, protein och ger en lite annan textur.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-04-13 20:32 #4 av: densomundrar

Tack, så vet jag :-)

Anmäl
2015-04-19 22:59 #5 av: Tant Grön

Det är väl för att få B vitaminer och vitamin E, har jag för mej. Jag brukar nästan alltid ta i det när jag gör bröd. Man kan också ha i pannkakssmet. Om man tar för mycket så smakar det beskt.

Anmäl
2015-04-20 20:44 #6 av: densomundrar

Kan vara bra att tänka på :-)

Anmäl