Annons:
Etikettbröd-med-bakpulver-eller-bikarbonat
Läst 2425 ggr
Karin.B
2015-03-01 12:38

Brödet Spricker

Hej!

Undrar varför mitt bröd spricker längst med. ( Bikarbonat och fil) Har läst att det kan vara för hastig jäsning, jag sätter in brödet i 200°, läst att det blir en explosion för jäsningen. Ska man sänka värmen till 125-150° och öka till 200° efter en halvtimme?

Karin

Annons:
DesK
2015-03-02 16:56
#1

Testa med att snitta brödet innan du sätter in det i ugnen, det kan avhjälpa ditt problem. Tyvärr har jag ingen erfarenhet att att baka med stigande ugnsvärme, jag bakar alltid med fallande ugnsvärme eller konstant temperatur.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: