Bröd med bakpulver eller bikarbonat

Brödet Spricker

2015-03-01 12:38 #0 av: Karin.B

Hej!

Undrar varför mitt bröd spricker längst med. ( Bikarbonat och fil) Har läst att det kan vara för hastig jäsning, jag sätter in brödet i 200°, läst att det blir en explosion för jäsningen. Ska man sänka värmen till 125-150° och öka till 200° efter en halvtimme?

Karin

Anmäl
2015-03-02 16:56 #1 av: DesK

Testa med att snitta brödet innan du sätter in det i ugnen, det kan avhjälpa ditt problem. Tyvärr har jag ingen erfarenhet att att baka med stigande ugnsvärme, jag bakar alltid med fallande ugnsvärme eller konstant temperatur.

Désirée

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.