Jästbröd

Grytbrö i denna gryta?

2015-02-27 16:13 #0 av: densomundrar

Kan man göra grytbrödet i länken i grytan på bilden?

http://www.hemmetsjournal.se/mat/Grytbrod/recept-9080

Är orolig att emaljen (?) smälter?

Anmäl
2015-02-27 16:16 #1 av: VildaVittra

Emaljerade format är ugnsfasta. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-02-27 16:17 #2 av: densomundrar

Så det går alltså? :-)

Anmäl
2015-02-27 16:19 #3 av: VildaVittra

Ja, det borde inte vara något problem så länge den inte är sliten inuti, för då kan bröd fastna (om man inte petar ner ett bakplåtspapper i nederdelen). 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-02-27 16:25 #4 av: Maria

Jag har en likadan. Jag har visserligen inte använt den i ugnen men vi har gasolspis och jag eldar på och det tål emaljen. Det är ju t.om lågor under grytan.

/Maria

 

Anmäl
2015-02-27 16:30 #5 av: DesK

Det går utmärkt att baka i en emaljerad gryta, man bör smörja den rätt ordentligt bara.

Désirée

Anmäl
2015-02-27 16:36 #6 av: densomundrar

Oj, ja. Den är lite sliten för jag visste inte att man inte fick diska den med diskmedel :-(

Får nog lägga bakplåtspapper i hela och hoppas på att det fungerar ändå.

Anmäl
2015-02-27 16:38 #7 av: DesK

Att lägga bakplåtspapper i funkar jättebra och gör det riktigt lätt att ta upp brödet ur grytan

Désirée

Anmäl
2015-02-27 17:18 #8 av: densomundrar

Ok, då provar jag :-)

Anmäl
2015-02-28 01:33 #9 av: Tant Grön

Jag har bakat bröd i en sådan gryta. Oljade formen och strödde i mjöl så den inte fastnade.

http://matbrod.ifokus.se/discussions/52829a2f8e0e7416de000871-mitt-forsta-grytbrod

Anmäl
2015-02-28 14:23 #10 av: densomundrar

Jag får prova, det kan inte bli annat än katastrof :-P

Anmäl
2015-02-28 14:36 #11 av: Tant Grön

#10 Det blir säkert jättefint bröd. Jag har i alla fall aldrig misslyckats.

Anmäl
2015-02-28 15:40 #12 av: densomundrar

#11 men min gryta är jöttesliten, kommer köra med bakplåtspapper för att kunna få ur brödet och förhoppningsvis kommer inte pappret att förkolna / börja brinna.
Ska kolla mig i köket under hela gräddningen ifall att.

Anmäl
2015-02-28 19:14 #13 av: Tant Grön

Hoppas det går bra.  Grytan skall ju stå inne och bli varm innan du lägger i degen, så vet inte hur det går med bakplåtspappret. Du kan ju smöra grytan först så det ligger still och inte far runt när du lägger i degen.

Anmäl
2015-02-28 19:55 #14 av: densomundrar

När jag tog fram bakplåtspappret såg jag att den tålde upp till 220 grader, brödet ska gräddas på 250 grader.
Jag smorde formen lite extra och chansade.på att det skulle bli bra, och till min stora förvåning blev det jättebra :-) brödet fastnade inte i formen.

Eftersom det är så smidigt så kommer jag absolut att baka detta fler gånger.

Anmäl
2015-02-28 19:56 #15 av: densomundrar

Färdigt resultat :-)

Anmäl
2015-02-28 20:07 #16 av: Maria

Åh vad gott det ser utGlad

/Maria

 

Anmäl
2015-02-28 20:16 #17 av: densomundrar

Tack

Anmäl
2015-02-28 23:26 #18 av: Tant Grön

Blev ju jättefint. Vad kul att det lyckades. Glad

Anmäl
2015-03-01 09:14 #19 av: Gasoline

Det ser supersmarrigt ut, kul att det vart bra :-)

Anmäl
2015-03-09 22:12 #20 av: Anterrabae

Brödet fastnade inte för att du lade degen i varm gryta, då bildas skorpa direkt.
Jättefint bröd!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.