Grytbrö i denna gryta?
Kan man göra grytbrödet i länken i grytan på bilden? http://www.hemmetsjournal.se/mat/Grytbrod/recept-9080 Är orolig att emaljen (?) smälter?
Emaljerade format är ugnsfasta.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Så det går alltså? :-)
Ja, det borde inte vara något problem så länge den inte är sliten inuti, för då kan bröd fastna (om man inte petar ner ett bakplåtspapper i nederdelen).
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Jag har en likadan. Jag har visserligen inte använt den i ugnen men vi har gasolspis och jag eldar på och det tål emaljen. Det är ju t.om lågor under grytan.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Det går utmärkt att baka i en emaljerad gryta, man bör smörja den rätt ordentligt bara.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Oj, ja. Den är lite sliten för jag visste inte att man inte fick diska den med diskmedel :-( Får nog lägga bakplåtspapper i hela och hoppas på att det fungerar ändå.
Att lägga bakplåtspapper i funkar jättebra och gör det riktigt lätt att ta upp brödet ur grytan
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ok, då provar jag :-)
Jag har bakat bröd i en sådan gryta. Oljade formen och strödde i mjöl så den inte fastnade.
http://matbrod.ifokus.se/discussions/52829a2f8e0e7416de000871-mitt-forsta-grytbrod
Jag får prova, det kan inte bli annat än katastrof :-P
#10 Det blir säkert jättefint bröd. Jag har i alla fall aldrig misslyckats.
#11 men min gryta är jöttesliten, kommer köra med bakplåtspapper för att kunna få ur brödet och förhoppningsvis kommer inte pappret att förkolna / börja brinna. Ska kolla mig i köket under hela gräddningen ifall att.
Hoppas det går bra. Grytan skall ju stå inne och bli varm innan du lägger i degen, så vet inte hur det går med bakplåtspappret. Du kan ju smöra grytan först så det ligger still och inte far runt när du lägger i degen.
När jag tog fram bakplåtspappret såg jag att den tålde upp till 220 grader, brödet ska gräddas på 250 grader. Jag smorde formen lite extra och chansade.på att det skulle bli bra, och till min stora förvåning blev det jättebra :-) brödet fastnade inte i formen. Eftersom det är så smidigt så kommer jag absolut att baka detta fler gånger.
Åh vad gott det ser ut🙂
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Tack
Blev ju jättefint. Vad kul att det lyckades. 🙂
Det ser supersmarrigt ut, kul att det vart bra :-)
Brödet fastnade inte för att du lade degen i varm gryta, då bildas skorpa direkt. Jättefint bröd!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Tack för alla svar :-)