Surdegsgrund och processer

Hjälp med min surdeg.

2015-01-31 22:00 #0 av: Madelone

Hej. Jag startade en surdesgsgrund som var klar i tisdag. Bakade på den i onsdags för första gången. Och efter det har jag matat den lite mer för att få upp mer surdeg.. den bubblar jättefint när jag har matat den. Men sen efter ett tag så slutar den bubbla och det lägger sej vatten eller något uppe på ytan.. Borde jag vara orolig över det? Gör jag något fel? Hjälp tack..

Anmäl
2015-02-18 12:40 #1 av: Anterrabae

Det låter som det ska. Hur luktar den. Syrligt och friskt? Unket och illa?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-02-19 13:45 #2 av: Madelone

Påminner om nagellacksborttagning i lukten...

Anmäl
2015-02-19 15:44 #3 av: Anterrabae

Ah, då är det lite mycket ättikssyra i. Inte farligt. Men prova att ställa surdegen lite varmare 25-30grader (kanske i ugnen med bara lampan på?) och mata varannan dag ett tag. Se om den blir mildare. Det är som sagt ofarligt. Det är bara ättiksyra istället för mjölksyra.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-02-19 18:57 #4 av: Madelone

Okej. ska testa det. :) Tack så jättemycket för hjälpen. :D

Anmäl
2015-02-20 23:28 #5 av: Anterrabae

Berätta gärna hur det går, och fråga på om du känner för det :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.