Annons:
Etikettglutenfria-recept
Läst 2328 ggr
Anterrabae
2015-01-16 11:30

Recept - Frityrmunkar, vetefria

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Friterade "grisar" bulldeg - vetefri. 1/4 pkt jäst 2 dl socker. 50g smör 5dl mjölk 2 msk husk 2dl potatismjöl 3 dl majsmjöl 1-2 msk kardemumma 2tsk bakpulver 1tsk salt. Låt sockret smälta jästen. Smält smör och blanda med mjölken och värm till 37grader. Rör ut socker-jästblandningen i mjölken. Blanda ihop alla torra ingredienser utom husk. Blanda i husken i degspadet låt svälla till simmig koncistens. Rör i mjölblandningen, se till att degen blir klumpfri. Jäs den blöta degen till dubbel storlek i bunke med lock eller täkt med plastfolie. Baka ut med mjölat bakbord. Degen ska vara lite kladdig, och inte kompakt. Jag kavlade ut degen 1cm tjock. Och stansade ut figurer. Helat grisar. Jäs på plåt, och klipp fötter och öron. Fritera i kokosolja. Det går åt 2 silverpaket. Lägg på hushållspapper och vänd sedan i kanel-sockerblandning.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
Anterrabae
2015-01-16 11:31
#1

Det funkar givetvis att byta mjölken och skippa ägg om man vill det. Likaså att göra en vanlig bulldeg, med vetemjöl om man vill det. :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Upp till toppen
Annons: