Glutenfria recept

Recept - Frityrmunkar, vetefria

2015-01-16 11:30 #0 av: Anterrabae

Friterade "grisar" bulldeg - vetefri.

1/4 pkt jäst
2 dl socker.
50g smör
5dl mjölk
2 msk husk
2dl potatismjöl
3 dl majsmjöl
1-2 msk kardemumma
2tsk bakpulver
1tsk salt.

Låt sockret smälta jästen. Smält smör och blanda med mjölken och värm till 37grader. Rör ut socker-jästblandningen i mjölken. Blanda ihop alla torra ingredienser utom husk.
Blanda i husken i degspadet låt svälla till simmig koncistens. Rör i mjölblandningen, se till att degen blir klumpfri. Jäs den blöta degen till dubbel storlek i bunke med lock eller täkt med plastfolie.

Baka ut med mjölat bakbord. Degen ska vara lite kladdig, och inte kompakt.

Jag kavlade ut degen 1cm tjock. Och stansade ut figurer. Helat grisar.

Jäs på plåt, och klipp fötter och öron.

Fritera i kokosolja. Det går åt 2 silverpaket.

Lägg på hushållspapper och vänd sedan i kanel-sockerblandning.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-01-16 11:31 #1 av: Anterrabae

Det funkar givetvis att byta mjölken och skippa ägg om man vill det. Likaså att göra en vanlig bulldeg, med vetemjöl om man vill det. :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.