Annons:
Etikettbröd-med-bakpulver-eller-bikarbonat
Läst 3085 ggr
vita fingrar
12/13/14, 4:41 PM

varför svalna i handduk??

Det står i vissa recept att matbrödet ska svalna inlindat i en handduk. Vad är syftet med det? Blir det saftigare eller vad är skillnaden jämfört med utan handduk?

Annons:
Zepp
12/13/14, 4:44 PM
#1

Det blir torrt på utsidan.. för torrt!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

vita fingrar
12/13/14, 4:46 PM
#2

ok då skippar jag handduken

Zepp
12/13/14, 4:49 PM
#3

Va.. vill du ha snustorrt på utsidan?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

vita fingrar
12/13/14, 4:50 PM
#4

jaha men missförstod dig, trodde du menade tvärtom haha då tar jag fram handduken igen

Zepp
12/13/14, 4:53 PM
#5

Det är bra med kökshandukar, de kan man använda till mer än att torka händerna på.

Tex vid långkok, då man kokar upp på morgonen och sen sveper in kastrullen i handuk för att låta köttet brytas ner.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

vita fingrar
12/13/14, 4:57 PM
#6

Fast jag gillar när brödet har en lite hårdare yta och inte är jämnmjukt rakt igenom. Det blir kanske inte så med handduk.

Men det ska ju inte vara torrt såklart

Annons:
Intehärutandär
12/13/14, 10:01 PM
#7

Det är för att behålla saftigheten i brödet. Ytan kan Du skapa själv innan genom att strunta i att pensla under gräddning och efter.

Upp till toppen
Annons: