Bröd med bakpulver eller bikarbonat

varför svalna i handduk??

2014-12-13 16:41 #0 av: vita fingrar

Det står i vissa recept att matbrödet ska svalna inlindat i en handduk. Vad är syftet med det? Blir det saftigare eller vad är skillnaden jämfört med utan handduk?

Anmäl
2014-12-13 16:44 #1 av: Zepp

Det blir torrt på utsidan.. för torrt!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-12-13 16:46 #2 av: vita fingrar

ok då skippar jag handduken

Anmäl
2014-12-13 16:49 #3 av: Zepp

Va.. vill du ha snustorrt på utsidan?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-12-13 16:50 #4 av: vita fingrar

jaha men missförstod dig, trodde du menade tvärtom haha då tar jag fram handduken igen

Anmäl
2014-12-13 16:53 #5 av: Zepp

Det är bra med kökshandukar, de kan man använda till mer än att torka händerna på.

Tex vid långkok, då man kokar upp på morgonen och sen sveper in kastrullen i handuk för att låta köttet brytas ner.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-12-13 16:57 #6 av: vita fingrar

Fast jag gillar när brödet har en lite hårdare yta och inte är jämnmjukt rakt igenom. Det blir kanske inte så med handduk.

Men det ska ju inte vara torrt såklart

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.