Jästbröd

Ciabatta

2014-08-17 12:39 #0 av: tomljus63

Ciabatta 25 bröd

Ingredienser

·         25 g Jäst för matbröd  

·         5 dl Vatten, fingervarmt (37°C).

·         1 dl Olivolja

·         2 tsk Salt   

·         12 dl Vetemjöl special (du kan byta ut ca 2-4 dl mjöl till Durumvetemjöl)

·         Mjöl till utbakning 

 

Gör så här:

1.   Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite fingervarmt vatten (37°C). Rör ut och häll sedan på resten av vattnet, olja, och mjöl. Allt utom saltet.

2.   Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin ca 10 min tills degen släpper bunkens kant. Häll i saltet vid slutet. Låt jäsa övertäckt med plast i minst 1 timme.

3.   Häll ut degen försiktigt på ett mjölat bakbord. Dela degen i portionsbitar. Forma bröd. Smöra en ugnsplåt eller lägg på ett bakplåtspapper. Lägg på bullarna. Lägg över duk och låt jäsa i 40 minuter.

4.   Sätt ugnen på 225°C.

5.   Grädda mitt i ugn i cirka 15 minuter. Pensla med vatten mot slutet för att få en fin skorpa. Låt kallna på galler

Anmäl
2014-09-08 19:12 #1 av: Gasoline

Tack för tipset, detta ska nog testas någon gång framöver Tummen upp

Anmäl
2015-07-13 13:56 #2 av: Tant Grön

Detta måste jag prova. Glad

Anmäl
2015-07-15 13:53 #3 av: [Sabina]

Tack så mycket för påminnelsen, det var längesen jag bakade dessa. Ciabatta är ett av mina favoritbröd och såå lättbakat 

Anmäl
2015-07-18 16:17 #4 av: Gasoline

Har inte hunnit testa, måste ta tag i det snart. Cibatta är så gott :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.