Annons:
Etikettglutenfria-recept
Läst 1893 ggr
[Juel70]
2014-08-16 16:13

Gott bröd

Recept på glutenfria brödet som jag har experimenterat fram.  Det blev lite smuligt, men väldigt gott om man jämför mot andra glutenfria. Jag tillsatte koktris och kokt potatis som bindemedel (experiment) men det blev rätt smuligt ändå. Jag skulle nog skippat oljan, kanske även grädden? Men GOTT.

1 Jäst
Salt, socker
2dl vatten
3dl Mjölk/grädde
1 dl russin
2 råa mixade morötter
2 dl mixade solrosfrön
2dl mixat kokt ris
1 dl majsmjöl
6-7 dl havremjöl (mixat av glutenfri havregryn)
100 gram smör + 2 mtsk rapsolja
3 små kokta potatisar. (Mixade i en skvätt vatten)

Smält smör, tillsätt mjök/vatten/grädde och rör ut jästen däri med socker och salt.
Mixa havregryn, kokade riset, morötter, solrosfrön och potatis.
Häll det i en bunke. Häll på smör och jästblandningen. Rör om. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa 30 min. Skopa över degen i två oljade brödformar. Låt jäsa i 30 min till. Gräddas i nedre delen i 200 grader i 30- 45 minuter.

Gilla

Annons:
Gasoline
2014-08-16 20:21
#1

Intressant, kul att du delar med dig 🙂

Upp till toppen
Annons: