Annons:
Etikettjästbröd
Läst 1435 ggr
MatVeronica
8/4/14, 4:47 PM

havregryn i bröd som ska jäsas?

Jag undrar om man kan ersätta vetemjöl med havregryn i ett matbröd som ska jäsas? Tänker om man kan mixa havregryn till "havremjöl" och använda istället för vetemjöl. Eller funkar det inte i och med att havregrynet är glutenfritt?

Annons:
VildaVittra
8/4/14, 4:49 PM
#1

Havremjöl kan inte helt ersätta vetemjöl då brödet blir smuligt och håller inte ihop.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

MatVeronica
8/4/14, 4:52 PM
#2

Okej, Kan man tillsätta något annat för att få det att hålla ihop? (extra ägg eller liknande)

Upp till toppen
Annons: