Jästbröd

havregryn i bröd som ska jäsas?

2014-08-04 16:47 #0 av: MatVeronica

Jag undrar om man kan ersätta vetemjöl med havregryn i ett matbröd som ska jäsas? Tänker om man kan mixa havregryn till "havremjöl" och använda istället för vetemjöl. Eller funkar det inte i och med att havregrynet är glutenfritt?

Anmäl
2014-08-04 16:49 #1 av: VildaVittra

Havremjöl kan inte helt ersätta vetemjöl då brödet blir smuligt och håller inte ihop. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-08-04 16:52 #2 av: MatVeronica

Okej, Kan man tillsätta något annat för att få det att hålla ihop? (extra ägg eller liknande)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.