Annons:
Etikettjästbröd
Läst 2556 ggr
Wony
2014-07-18 15:33

Byta ut smör/margarin

Jag har ett recept på tekakor som är jättegott. Där ska det vara 50g margarin eller smör i, men jag undrar om jag kan byta ut det helt eller delvis mot olja. Då tänker jag mig främst solrosolja eller majsolja men även valnötsolja eller liknande.

Annons:
VildaVittra
2014-07-18 15:35
#1

Ja, det går till och med att baka kladdkaka på olja istället för smör.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Wony
2014-07-18 15:42
#2

Ska jag använda samma mått/viktenhet då? Så 50g smör = 50g olja, och 1dl smör= 1dl olja? 🙂

VildaVittra
2014-07-18 15:44
#3

#2 Så brukar jag göra.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

RobinEH
2014-07-18 15:44
#4

Jag bakade scones med olja istället för smör utan några problem. Jag gick då efter samma vikt.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

Wony
2014-07-18 15:45
#5

Perfekt! Då ska jag testa det framöver.

Upp till toppen
Annons: