Jästbröd

Byta ut smör/margarin

2014-07-18 15:33 #0 av: Wony

Jag har ett recept på tekakor som är jättegott. Där ska det vara 50g margarin eller smör i, men jag undrar om jag kan byta ut det helt eller delvis mot olja. Då tänker jag mig främst solrosolja eller majsolja men även valnötsolja eller liknande. 

Anmäl
2014-07-18 15:35 #1 av: VildaVittra

Ja, det går till och med att baka kladdkaka på olja istället för smör. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-07-18 15:42 #2 av: Wony

Ska jag använda samma mått/viktenhet då? Så 50g smör = 50g olja, och 1dl smör= 1dl olja? Glad

Anmäl
2014-07-18 15:44 #3 av: VildaVittra

#2 Så brukar jag göra. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-07-18 15:44 #4 av: RobinEH

Jag bakade scones med olja istället för smör utan några problem. Jag gick då efter samma vikt.

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2014-07-18 15:45 #5 av: Wony

Perfekt! Då ska jag testa det framöver.  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.