Råd & tips

Hur förvarar ni brödet?

2014-06-04 00:50 #0 av: JontaK

Har sedan min förra "bakperiod" för några år sedan funderat på den optimala förvaringen av det hembakta brödet.

Just nu bakar jag mest olika varianter av surdegsbröd på rågmjöl. Efter att dessa svalnat lägger jag dem i papperspåsar, där får de ligga över natten för att sedan hamna i plastpåse.

Detta är absolut inte optimalt då bröden förlorar sin fina konsistens, i pappåsen tenderar de att bli hårda fort för att tvärtom mjukna i plastpåsen.

Berätta gärna, och kom med tips, om hur ni förvarar era bröd!

Anmäl
2014-06-04 01:02 #1 av: VildaVittra

Surdegsbröd ställer jag på på skärbrädan med snittytan neråt, sedan sveper jag in brödet i en kökshandduk. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-06-04 01:03 #2 av: JontaK

#1 Hur länge har du det förvarat på det viset?

Håller sig konsistensen?

Anmäl
2014-06-04 01:09 #3 av: VildaVittra

Allt ifrån nån dag upp till någon vecka. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-06-04 13:25 #4 av: Snovit79

Vi fick lära oss i skolan (bageri) att frasiga bröd, t ex frallor och wienerbröd ska packas i papperspåse, med plastpåse ytterst. 

Att linda dem i kökshanddukar funkar också i vissa fall. 

Jag har allt bröd i frysen, då vi sällan äter bröd här. Bara mannen och han tar ut två skivor på morgonen, så tinar medans han gör sig i ordning för jobb. 

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2014-06-08 19:29 #5 av: Gasoline

Jag brukar förvara brödet i antingen bakhandduk eller plastpåse. Men finner det svårt att hitta ett förvaringssätt som håller brödet i samma konsistens som det var när det var nybakat och avsvalnat. 

Anmäl
2014-06-09 10:33 #6 av: balkongodlare

Jag bakar på helgen och det brödet räcker i en vecka. Vi fryser in brödet i plastpåsar med en lagom stor bit att den räcker ungefär 2 dagar i varje påse. När det tar slut tar vi fram en ny påse som får tina i rumstemperatur över natten. Brödet förvaras alltid i plastpåse efter det har svalnat. 

Skorpan blir sig aldrig helt lik förstås, men rostar man brödet blir det riktigt gott ändå.

Anmäl
2014-06-23 10:04 #7 av: Linnebutiken i Ätran

Jag har ett förslag: jag använder alltid mina linne brödpåsar, läs om dem här: http://textilbloggen.se/tag/brodpasar/

Anmäl
2014-06-24 11:47 #8 av: Ria74

Jag förvarar brödet i antingen en plastpåse eller i en handduk i skafferiet.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.