Råd & tips

Bullrecept utan mjölkprotein?

2014-05-21 19:29 #0 av: leemland

Finns det någon här inne som har ett smaskigt recept på bullar/frallor, vad ni nu kallar det, som är helt fritt från mjölkprotein? 

Eller man kanske skulle kunna göra om detta så att det blir fritt från mjölkprotein? http://leemland.blogg.se/2013/may/ett-litet-recept.html#comment 

Hur gör jag i så fall? Vad byter jag ut de mot etc ? 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-21 19:34 #1 av: fridaas

Brukar göra enligt "vanligt" bull/bröd recept men byta ut mjölkprotienet mot havredryck istället. Står det smör tar jag mjölkfritt margarin istället

Anmäl
2014-05-21 19:38 #2 av: leemland

#1 Okej. Tack för svaret! :) 

Men mjölkfritt/laktosfritt funkar inte , måste vara helt utan mjölkprotein och det finns det i laktosfria produkter. 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-21 19:41 #3 av: fridaas

Det är inte mjölkprotien i varken mjölkfritt margarin eller havredryck ;) vet skillnaden på laktos och mjölkprotien, då vi har en dotter som är mjölkprotiensallergiker.

Anmäl
2014-05-21 19:43 #4 av: IdaT

Bakar jag fikabröd brukar jag använda rismjölk, den är lite sötare än havremjölken, men det beror självklart mycket på tycke och smak. Till matbröd skulle jag använda havremjölk.
Mjölkfritt margarin finns och det är just mjölkfritt (dvs helt utan mjölk och kan därför inte innehålla mjölkprotein) och inte laktosfritt. Carlshamn till exempel har ett blårandigt paket med mjölkfritt margarin.

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv. - Søren Kierkegaard
Följ min vardag med djuren på bloggen.

Anmäl
2014-05-21 19:45 #5 av: leemland

Okej. Nej i havredrycken visste jag att de inte va mjölkprotein Lipar 

Men visste inte om de i margarinet. Galen Har fått uppfattningen att det inte fanns något "smör/margarin" som va utan mjölkproteiner Galen 
Tack för svaret! Detta underlätta väldigt mycket för min bakning Skrattar

Då kan jag köra på det receptet jag länkade till utan problem va? Om jag bytar vanlig mjölk till havre och vanligt margarin till mjölkfritt!? Lipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-21 20:00 #6 av: fridaas

#5 nej smör finns det inget som är mjölkfritt, men margarin finns.
Ja jag hade bara bytt mot havredryck och margarin i det receptet.

Anmäl
2014-05-21 20:09 #7 av: leemland

#6 Tack så jättemycket! Skrattar
Nu lärde jag mig något nytt och så underlättade det något fruktansvärt när jag ska baka Glad Trodde det skulle bli mer invecklat om man skulle baka allergivänligt Lipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-21 20:25 #8 av: fridaas

#7 det är lättare än vad man tror när man väl kommit in i det. Så länge man använder sig av så rena ingredienser som möjligt så går det :)

Anmäl
2014-05-21 20:30 #9 av: leemland

#8 Vad bra :) Ska kolla upp allt nu inom dom närmsta dagarna så jag gör rätt :P 
Men om man ska baka en kaka- då är det bara att byta ut till havremjölk och mjölkfritt margarin där också? :P 

Tack än en gång! :)

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-21 20:32 #10 av: fridaas

#9 jag gör det iaf.

Anmäl
2014-05-21 20:35 #11 av: leemland

#10 Okej vad bra :) Tack än en gång! :) 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-21 21:18 #12 av: Snovit79

Vattfrallor har Du t ex http://lata-mammans-receptblogg.blogspot.se/2007/04/frasiga-frallor.html 

I butik kan det oftast finnas två olika franskor; Mjölk och vatt(en)franska. Vilken sort det är ser man på inkromet. Om det är små fina bubblor och brödet känns tyngre, eller stora bubblor - ja i princip bara luft i brödet. Det har vi nog flesta varit med om, att man skurit isär en rundriven franska och bara funnit luft i den. :)


Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.